Vondroušová jede! Ještě o ní uslyšíme, je si jistá poražená Görgesová

- Jan Havlovic

O prvotřídní senzaci se na podniku ve Stuttgartu postarala Markéta Vondroušová. Osmnáctiletá Češka šokovala domácí fanoušky, když za něco málo přes hodinu odstavila ze hry německou hvězdu Julii Görgesovou. „Tlak byl na Julii, já hrála jen svou hru,“ hodnotila Vondroušová jedno z největších vítězství své kariéry.

Už jen dostat se přes tříkolovou kvalifikaci byl pro Vondroušovou velký úspěch. Rozjetá hvězdička českého tenisu se nezalekla ani světové jedenáctky Julie Görgesové. Vondroušová se svou soupeřkou zametla ve dvou setech a je v osmifinále!

„Bylo výhodou, že jsem tady na centrálním dvorci hrála včera finále kvalifikace,“ hledala Češka důvody své výhry. „Chtěla bych ocenit také publikum, které fandilo nám oběma,“ citují Vondroušovou oficiální stránky WTA.

Světová jedenáctka Görgesová neunesla velká očekávání domácích fanoušků a končí již v prvním kole, podruhé za poslední tři sezony. „Tlak byl na Julii, já hrála jen svou hru,“ komentovala Vondroušová.

Pro Görgesovou bylo těžké zachytit tempo s rozjetou mladou soupeřkou. „Musím ocenit její výkon, protože si nemyslím, že bych hrála úplně špatně. Ona ale hrála lépe,“ povídala německá jednička novinářům na tiskové konferenci.

„Markéta je velmi talentovaná. Navíc je to levačka, což situaci vždycky o něco málo ztíží,“ všímá si Görgesová. „Nevím, co přinese budoucnost, ale jsem si jistá, že o Markétě ještě uslyšíme. Určitě toho hodně vyhraje,“ řekla Görgesová na adresu osmnáctileté Češky.  

Vondroušová se při své první účasti na podniku ve Stuttgartu probojovala hned do osmifinále, ve kterém čeká talentovanou tenistku další výzva – souboj se světovou čtyřkou Ukrajinkou Svitolinovou.