Malé finále proměnil v demolici! Nadal je dva kroky od jedenáctého titulu

- Tomáš Macák

Kdo může na antuce zastavit Rafaela Nadala? V té minulé to dokázal pouze Dominic Thiem. Rakouský soupeř chtěl rodáka z Mallorky zaskočit i teď ve čtvrtfinále antukového masters, které se hraje na Azurovém pobřeží. Odešel však s velkou nepořízenou - Nadal vyhrál 6:0 a 6:2. V Monte-Carlu tak už má nataženou ruku po jedenáctém titulu.

Král žezlo antukovému následovníkovi zatím nepředává. I tak by se dalo s trochou nadsázky zhodnotit nejočekávanější čtvrtfinále monackého masters.

Měla to být bitva, která už před svým začátkem nesla příchuť malého finále. Favoritem byl antukový vládce, ovšem v cestě mu stál houževnatý princ. Rafael Nadal versus Dominic Thiem.

Mladý Rakušan byl loni jediným hráčem, který rodáka z Mallorky dokázal na oranžové drti zastavit. Také to Thiemovi v roce 2017 vyšlo až na třetí pokus. Nejprve neuspěl ve finále turnaje v Barceloně, pak ani přímém souboji o titul v Madridu. Až čtvrtfinále na římských kurtech patřilo jemu.

Antukovou sezónu plnou jejich bojů završilo semifinále Roland Garros, ve kterém se Nadal odrazil hladkým vítězstvím 3:0 pro svůj desátý triumf z Paříže.

Teď se oba tenisté střetli opět ve čtvrtfinále, konkrétně na masters v areálu Monte Carlo Country Clubu. Znovu čas Dominica Thiema, který na antuce získal sedm ze svých devíti trofejí na okruhu ATP?

Ani náhodou. Byla to španělská vlna, která spláchla rakouského protivníka. Za pouhých 36 minut získal Nadal první set, přičemž Thiem neuhrál jediný gem. Že to v další sadě nebude o moc lepší naznačila už druhá hra. Nadal svému protivníkovi sebral servis a směřoval za hladkým postupem. Celkově vyhrál 6:0 a 6:2.

Pro španělského válečníka to byl neuvěřitelný 32. set v řadě, který na antukových dvorcích urval ve svůj prospěch.

A i celková bilance v Monte-Carlu je naprosto úchvatná.

Vždyť Rafael Nadal na tomto masters podniku pronikl do semifinále v posledních čtrnácti letech třináctkrát. Pouze v roce 2014 ho „už“ mezi nejlepší osmičkou zastavil David Ferrer.

Dohromady zde prohrál jen 4 zápasy a 66 jich vyhrál! 

Hned desetkrát ve městě miliónářů oslavil titul a na jedenáctý kousek má nyní velmi úspěšně políčeno. V souboji o finále Rafaela Nadal čeká Grigor Dimitrov, který si poradil s Belgičanem Goffinem.