Jaroslav Navrátil po prvním dni: Budu zvažovat účast Lukáše Rosola ve čtyřhře

- Jakub Slunečko

V pátek měl daviscupový tým skvěle nakročeno k tomu, aby se ujal překvapivého vedení 2:0 na zápasy. Lukáš Rosol totiž zaskočil Jo-Wilfrieda Tsongu a česká jednička Jiří Veselý šel následně na kurt proti Lucasi Pouillemu. Svoji úlohu bohužel nezvládl a soupeři podlehl ve třech setech. První den čtvrtfinále Davis Cupu zhodnotil český kapitán Jaroslav Navrátil.

Nerozhodný stav byl po pátku asi očekávatelný, ale s odlišným průběhem. Jak jste spokojen?

Já bych byl před tím se stavem 1:1 spokojený. Po dnešním vývoji jsem ale trochu zaskočený. K Lukášovi – začal svůj zápas velice dobře, ale pak to vypadalo, že už to může těžko otočit. Je to ale bojovník a potom na kurtu kraloval. Myslím si, že předvedl jeden z nejlepších výkonů v Davis Cupu. Všechno nasvědčovalo tomu, že Jirka může jít hrát uvolněně. Jenomže on strašně chtěl a moc ho to svazovalo. I když celý týden vypadal na tréninku dobře, tak proti Pouillemu dělal kvantum nevynucených chyb a nepodával dobře.

Čekal byste, že Jiří Veselý bude ztrácet v Davis Cupu sílu, kdežto Lukáš Rosol se dokáže vybičovat k lepším výkonům?

Lukáš hraje Davis Cup trochu déle a taky se mu v prvních zápasech tolik nedařilo. Letos mu turnaje moc nevychází, ale tím, jak tady poctivě pracuje, se dokázal zvednout. Dovedlo ho to k výbornému výkonu v Německu a naštěstí i v pátek proti Tsongovi. Tímhle si bude muset Jirka ještě projít.

Zamotal vám Lukáš Rosol hlavu pro zítřejší čtyřhru?

Určitě zamotal. Vždycky, když hraje někdo dobře v singlu, tak to má vliv na sestavu. Jenže Lukáš má za sebou těžkých pět setů. Už dříve jsem řekl, že chci síly rovnoměrně rozdělit mezi všechny čtyři hráče. Jedna věc je, že Lukáš hraje dobře, druhá věc je únava. Lukáš musí být použitelný také na nedělní dvouhru, takže to ještě musíme zvážit.

Radek Štěpánek s Adamem Pavláskem si navíc na kurtu dost rozumí...

Odehráli fantastický zápas v Indii proti velice dobrým deblistům. Adam nemá respekt a hraje čtyřhru velice dobře, navíc si s Radkem sedli. Takže důvod trhat tuhle dvojici není. Ale když se na to Lukáš bude cítit, tak určitě budu sestavu ještě zvažovat.