Na kurtu jsem se trápil, zhodnotil porážku smutný Veselý

- Daniel Kubelka

Pozice jedničky jakoby českému tenistovi Jiřímu Veselému úplně neseděla. Stejně jako při loňské zářijové baráži v Indii, tak i v pátek nezvládl úvodní zápas daviscupového víkendu a prohrál s Francouzem Lucasem Pouillem ve třech setech.

Často se říká, že zápasy na běžných turnajích a v davisově poháru jsou diamterálně odlišné. Jak se zatím zdá, pro Jiřího Veselého toto přirovnání, bohužel, také platí. „Myslím, že pro mě tam rozdíl asi zatím je. Až na jedinou výjimku jsem neodehrál v Davis Cupu utkání, se kterým bych byl spokojen. Je to těžké,“ řekl smutný Veselý na úvod pozápasové tiksové konference.

Třiadvacetiletý Čech si přitom působení v českém výběru užívá, dosavadní neúspěchy ho tak o to více mrzí. „Rád hraji za Česko, ale bohužel jsem ještě nenašel cestu k tomu, abych dokázal po psychické stránce hodit vše stranou a dostal se do takové své zóny, kde řeším jen sám sebe, jen ten zápas. To se mi bohužel v Davis Cupu nedaří. Vždy soupeřím sám se sebou místo toho, abych bojoval se soupeřem,“ popsa Veselý asi hlavní příčinu, proč mu týmová soutěž zatím tolik nesedí.

Do druhého pátečního zápasu přitom mohl rodák z Příbrami vstoupit v klidném rozpoložení. Lukáš Rosol oproti všem předzápasovým prognózám přehrál Jo-Wilfrieda Tsongu a získal první bod ro české barvy. „Před utkáním jsem se cítil dobře, v rozehrávce to nebylo špatné. Na zápas jsem se opravdu těšil. Těšil jsem se, že budu hrát před domácím publikem. Bohužel těch pozitivních věcí na dnešním zápase moc není,“ zhodnotil aktuálně padesátý hráč žebříčku, že ani přes dobré pocity se nedokázal v zápase výrazněji prosadit.

Stejně jako Lukáš Rosol, tak ani Jiří Veselý nemohl před svou třineckou premiérou dospat. Na nedostatek spánku se však rozhodně nevymlouval. „Sice jsem usnul až někdy v jednu v noci a spal jsem méně než normálně, ale nemyslímm si, že je to příčina, proč jsem prohrál,“.

Veselý se dnes na kurtu trápil a vyrobil dost snadných chybl což i potvrdil. „Na kurtu jsem se trápil od prnvího do posledního míče. Dělal jsem jednu lehkou chybu za druhou, to se bohužel těžko vyhrává.,“ uzavřel hodnocení zápasu smutný tenista.