Fognini o další životní etapě: Pokud bych někoho trénoval, tak jedině Nicka!

- Jan Havlovic

Ital Fabio Fognini ve svých třiceti letech pomalu začíná přemýšlet o další životní etapě, která nastane po konci aktivní tenisové kariéry. Ke svým plánů se italský bouřlivák vyjádřil v rozhovoru pro deník italský Repubblica. „Pokud bych někomu dělal trenéra, byl by to jedině Nick Kyrgios,“ překvapila světová dvacítka.

Fognini si již skoro rok plní hrdě otcovské povinnosti. S narozením potomka již začal přemýšlet také na život po konci aktivní tenisové kariéry. „Když mám Federica, vidím všechno jinak. Dospěl jsem o něco málo později,“ komentoval Ital své pocity.

„Pokud bych po konci kariéry někoho trénoval, byl by to jedině Nick Kyrgios!“ překvapil Fognini svými slovy. „Odvedl při reprezentaci své země vždy maximum, ale na turnajích to ještě naplno nepředvedl,“ komentuje třicetiletý Ital výkony svého australského kamaráda.

Světová dvacítka podává v posledních týdnech velmi dobré výkony, s čímž je Fognini pochopitelně spokojený. „Jsem skvěle připravený. Mám rychlost i sílu a celkově jsem se zlepšil při hře na tvrdém povrchu,“ lebedí si Fognini.

Hrdý otec se nyní těší na antukové turnaje, konkrétně na domácí podnik v Římě. Nyní je Fognini na presitžním turnaji v Monte Carlu, kde zvládl první zápas, když porazil Běloruse Ivašku po setech 6:4, 7:5.