Turnaj v Tunisu přišel o nasazenou jedničku, Veselý se vinou nemoci odhlásil

- Filip Lefenda

Jiří Veselý o titul na challengeru v Tunisu bojovat nebude. Čtyřiadvacetiletý Čech, jenž měl plnit roli nejvýše nasazeného hráče, se den před utkáním s Maročanem Ouahabem z turnaje pro nemoc odhlásil.

„Bohužel jsem nucen odhlásit se z turnaje, jsem stále nemocný,“ napsal v pondělí ve večerních hodinách na svůj instagramový profil Veselý. Ten minulý týden skrečoval v Marrákéši za stavu 0:5 duel prvního kola proti Britu Edmundovi.

„Jelikož to trvá už déle jak týden, nechci riskovat,“ pokračoval ve vysvětlování muž, jenž předminulý víkend pomohl českému daviscupovému dvěma body v postupu před Izrael. Svěřenci kapitána Navrátila si tak v září zahrají v Maďarsku o návrat mezi elitu.

„Nyní poletím domů a navštívím svého doktora,“ uvedla česká dvojka následující program. „Doufám, že se brzy vrátím,“ dodal Veselý.

Hlavní soutěže challengeru v Tunisu se tak z českých tenistů zúčastní pouze Lukáš Rosol, jenž do ní postoupil z tříkolové kvalifikace. Zkušený Čech změří na závěr úterního programu síly se Španělem Tabernerem.