ATP

Tomáš se pak trápil, uznal Nišikori

- Radek Štohl

Kei Nišikori zažil vítězný návrat na Masters do Monte Carla. Japonský tenista se na třetí "1000" sezóny představil teprve podruhé v kariéře a vůbec poprvé od roku 2012, přesto si po obratu nad Tomášem Berdych na úvod turnaje připsal cenný postup do druhého kola.

Nišikori do pondělního zápasu nevstoupil ideálně, z úvodních sedmnácti míčků vyhrál pouhé čtyři. Ačkoliv se v osmém gemu prvního setu dokázal japonský hráč prodrat k brejku, Berdych okamžitě našel odpověď a získal první sadu na svoji stranu.

Ve druhém setu to byl ale zcela jiný příběh. Český tenista v úvodním gemu ještě odvrátil dvě hrozby soupeře při vlasntím podání, Nišikori ovšem za stavu 1:2 vyhrál sedm her v řadě a osmadvacet z osmatřiceti fiftýnů, včetně brejků v pátém a sedmém gemu.

Bývalý čtvrtý tenista zvládl protihráči sebrat i servis v úvodní hře třetího setu, čímž Berdycha již totálně zlomil. Nišikori si zbytek duelu pohlídal, přidal další dva brejky a mohl slavit jedenácté vítězství z posledních dvanácti utkání. 

Tomáš Berdych v utkání vytvořil 46 nevynucených chyb, jeho soupeř 25.

„Je skvělé se vrátit na tento turnaj," popsal Nišikori své pocity pro web montecarlotennismasters.com. „Letos jsem moc zápasů neodehrál a tak doufám, že jich co nejvíce přidám na antuce, evropskou část roku si pokaždé velmi užívám," pokračoval.

„Tomáš se ve druhém a třetím setu trápil. Nikdo však nemůže očekávat, že hráči v úvodních zápasech turnaje předvedou svůj stoprocentní výkon," dodal aktuálně šestatřicátý hráč světa, který celé utkání hrál s obvázaným zápěstím. V dalším kole ho čeká Daniil Medveděv.