Mašina na esa! Bombarďák Isner se zapsal do tenisové historie

- Jan Havlovic

John Isner překonal ve čtvrtfinále turnaje v americkém Houstonu jeden velký milník. Dvaatřicetiletý dlouhán totiž překonal hranici 10 tisíc nastřílených es! Povedlo se mu to jako čtvrtému v historii. Magickou hranici přesáhli také Ivo Karlovič, Roger Federer a Goran Ivaniševič. „Přidávám se do poměrně malého klubu, čehož si moc vážím,“ řekl Isner.

Americkému dlouhánovi se v duelu proti krajanovi Johnsonovi podařil báječný počin, když překonal hranici 10 tisíc nastřílených es. „Je to opravdu neskutečný úspěch,“ rozplýval se Isner.

„Je poměrně trpké dosáhnout tohoto milníku v duelu, ve kterém jsem neuspěl. Tak už to ale občas bývá,“ neláme si Isner hlavu nad ztraceným zápasem, který prohrál po velkém boji 6:7(4), 6:4 a 6:7(5).

Dvaatřicetiletého Američana hřál u srdce především překonaný milník 10 tisíce es, což se Isnerovi podařilo jako teprve čtvrtému tenistové historie! Dostal se tak do klubu legend tohoto bílého sportu – Rogera Federera, Iva Karloviče a Gorana Ivaniševiče.

„Přidávám se do poměrně malého klubu, čehož si moc vážím,“ dodal Isner, který si ze zápasu odnesl i památeční balonek. Americký dlouhán plánuje překonávat další milníky. „Pokud jsem byl schopný překonat hranici deseti tisíc, troufám si i na jedenáct tisíc,“ plánuje Isner. 

Rekordmani v počtu nastřílených es
Ivo Karlovič (CRO) – 12 622 
Roger Federer (SUI) 10 463
Goran Ivaniševič (CRO) 10 131
John Isner (USA) 10 009