Máme čekat grandslamové tituly? Vypadám jako Šarapovová, říká německá tenistka

- Tomáš Macák

Obě jsou blonďaté, obě mají obrovskou vášeň pro módu. Celkovým vzezřením jsou si zkrátka velmi podobné. Třiadvacetiletá Carina Witthöftová často slýchá, že je dvojnicí jedné z největších hvězd v historii tenisu Marii Šarapovové. A sama Němka to vlastně vůbec nepopírá.

Dělí je téměř osm let, přes 400 odehraných zápasů na okruhu WTA či pět grandslamových titulů. Co se týká vzhledu, tak už tolik rozdílů nenaleznete. Samozřejmě, nebudete mít problém je od sebe rozlišit jako třeba v případě sester Plíškových, ale to přirovnání se zkrátka při pohledu na Carinu Witthöftovou nabízí.

„Vím, že vypadám jako Maria Šarapovová. Ale upřímně, jsou mnohem horší přirovnání, ne?“ sdělila švýcarskému deníku Blick.

Když se podíváte na fotky z Instagramu, který mimochodem obě velmi rády využívají, zjistíte, že ještě více než většina žen shodně nacházejí zalíbení ve stylovém oblékání.

 

--> Mopo Players Night

Příspěvek sdílený Carina Witthöft (@carina_witthoeft),Říj 30, 2017 v 11:49 PDT

 

Private tour of @hauserwirth

Příspěvek sdílený Maria Sharapova (@mariasharapova),Led 28, 2018 v 10:22 PST

Momentálně je Němka Šarapovové i tenisově celkem na dostřel. Ruská hráčka sice v minulosti dokázala vybojovat již 36 titulů, ale v žebříčku ji nyní od Witthöftové dělí jen patnáct pozic.

Největší chloubou v kariéře německé tenistky je zatím loňský titul z Lucemburku.

V letošním roce se ale talentované Witthöftové příliš nedaří. Nejlépe dopadla, když se probojovala do třetího kola na prestižním turnaji kategorie Premier Mandatory v Miami. Naposledy vypadla ve švýcarském Luganu hned v prvním kole s Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

„Originální“ Šarapovová také nyní rozhodně nezáří tak, jak by si představovala. Na začátku letošního roku se sice v Šen-čenu probojovala do semifinále, ale od té doby žádný větší výsledek nepřišel. Naposledy odehrála turnaj v Indian Wells, kde vypadla s pozdější šampionkou Naomi Ósakaovou. Od akce v Kalifornii ji zdravotní trable na kurt nepustily.

Jen tak mimochodem. Carina Witthoeftová sní o vítězství na turnaji, který Šarapovová opanovala již v sedmnácti letech – slavném Wimbledonu. Pak by jejich podobnost byla ještě více umocněna…