Elitní deblistka nečekaně ukončila kariéru

- Jan Vojkůvka

Australská tenistka Casey Dellacquaová se rozhodla ve svých 33 letech ukončit svou bohatou kariéru. Elitní deblistka oznámila svůj odchod na odpočinek přes svůj facebookový profil.

„Je to něco, o čem jsem už nějakou dobu uvažovala,“ svěřila se Dellacquaová svým fanouškům s tím, že se chce věnovat své partnerce Amandě a dětem Blakeovi a Andie. „Cítím, že přišel pravý okamžik na to, abych odložila raketu a stala se mámou. Je čas, abych byla více se svou rodinou, zejména s dětmi, dokud jsou malé,“ podotkla.

Třiatřicetiletá Australanka, jež se naposledy představila na kurtu letos v únoru během Fed Cupu, také oznámila, že její rozhodnutí má okamžitý účinek a na žádném dalším turnaji se neobjeví.

Dellacquaová prožila úspěšnou kariéru nejen ve čtyřhře, ale i ve dvouhře. V té se dokázala ve světovém žebříčku vyšplhat až na 26. místo světa. Nikdy sice nevyhrála žádný turnaj WTA, ale na kontě má 22 trofejí z ITF Pro Circuit a třikrát prošla do osmifinále na grandslamu.

Po otřesu mozku, který utrpěla v roce 2015, rezignovala na dvouhru a plně se specializovala na čtyřhru, ve které slavila úspěchy už v letech předcházejících. Na kýžený grandslamový titul však dosáhla pouze v mixu v roce 2011. V ženské čtyřhře prošla celkem sedmkrát do finále, ale ani jednou vysněnou trofej nevybojovala.

Nejvýše se dostala v deblovém žebříčku na 3. místo a vyhrála sedm titulů na okruhu WTA a 23 trofejí na okruhu ITF. Nejúspěšnější roky prožila ve spojení se svou krajankou Ashleig Bartyovou, s níž vybojovala čtyři grandslamová finále, a v roce 2015 s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.