WTA

WTA Praha: Kvalifikantky odtajněny! O hlavní soutěž zabojují také tři Češky

- Jan Havlovic

Pořadatelé J&T Banka Prague Open odtajnily ve středu odpoledne seznam přihlášených tenistek do kvalifikace. Fanoušci se mají rozhodně na co těšit, neboť v osudí je několik velmi kvalitních tenistek v čele s Němku Petkovicovou nebo Švýcarkou Schnyderovou. O účast v hlavní soutěži zabojují také tři Češky – Tereza Martincová, Marie Bouzková a Karolína Muchová.

Hlavní hvězdy letošního ročníku pražského turnaje J&T Banka Prague Open již byly odtajněny. Fanoušci se mohou těšit na Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou a další české tenisové hvězdy. Nyní je znám i seznam kvalifikantek, které zabojují ve zrádné kvalifikaci o místo v hlavní soutěži.

Kvalifikační jedničkou by aktuálně měla být Američanka Bernarda Peraová, která figuruje na žebříčku na 90. pozici. Dalším zajímavým jménem je Němka Andrea Petkovicová, bývalá světová devítka, která se aktuálně pohybuje na začátku druhé stovky.

Za zmínku rozhodně stojí také zkušená Švýcarka Patty Schnyderová, bývalá hráčka číslo sedm. I vítězka jedenácti turnajů z okruhu WTA dorazí do Prahy poprat se o hlavní soutěž. Do hlavního českého města dorazí také teprve patnáctiletá Ukrajinka Marta Kostjuková, která zazářila na letošním Australian Open, kde postoupila z kvalifikace až do třetího kola. 

V kvalifikačním osudí nechybí ani české tenistky. Domácí fanoušci se mohou těšit na výkony Terezy Martincové, Marie Bouzkové a Karolíny Muchové. Je velmi pravděpodobné, že některá z nadějných českých tenistek obdrží ještě divokou kartu.

V loňském roce se pořadatelům vyplatila sázka na tehdy šestnáctiletou Karolínu Beránkovou, která v prvním kvalifikačním kole zaskočila Italku Razzanovou, bývalou světovou šestnáctku. 

Seznam přihlášených kvalifikantek
Bernarda Peraová (USA, 90.)
Andrea Petkovicová (GER, 102.)
Viktoria Kužmová (SVK, 104.)
Richel Hogenkampová (NED, 110.)
Jana Čepelová (SVK, 117.)
Stefanie Vögelová (SUI, 119.)
Lauren Davisová (USA, 125.)
Miju Katová (JPN, 138.)
Viktoriya Tomová (BUL, 142.)
Anna Kalinská (RUS, 148.)
Patty Schnyderová (SUI, 149.)
Antonia Lottnerová (GER, 150.)
Jasmine Paoliniová (ITA, 151.)
Marta Kostjuková (UKR, 153.)
Tereza Martincová (CZE, 156.)
Marie Bouzková (CZE, 161.)
Misaki Dojová (JPN, 168.)
Deborah Chiesaová (ITA, 169.)
Alexandra Cadantuová (ROU, 173.)
Tamara Korpatschová (GER, 176.)
Rebecca Šrámková (SVK, 372.)
Barbara Haasová (AUT, 178.)
Valentyna Ivachenková (RUS, 185.)
Kathinka Von Deichmannová (LIE, 186.)
Veronika Kudermetová (RUS, 188.)
Priscilla Honová (AUS, 190.)
Karolína Muchová (CZE, 192.)
Ulrikke Eikeriová (NOR, 207.)