Salátová míso, jdu si pro tebe! Nadal vyhlásil útok na pátý titul

- Jan Havlovic

Rafa Nadal se o uplynulém víkendu vrátil na tenisové dvorce ve velké formě, když dvěma body pomohl Španělsku v Davisově poháru k postupu do semifinále. Světová jednička by ráda letos zaútočila na celkově pátý v této týmové soutěži. „Mluvil jsem s kapitánem, kterému jsem řekl, že budu k dispozici až do konce roku,“ prozradil Španěl novinářům.

Nadal se představil v soutěžním zápase po více než dvou měsících. Na jeho výkonech to však vůbec nebylo znát. Světová jednička si hravě poradila s Kohlschreiberem i Alexanderem Zverevem, když v těchto soubojích neztratila ani set.

Jednatřicetiletý Španěl tak ukázal, že je na antukovou sezonu výborně připravený. Nadal zároveň dostal zálusk i na svůj pátý titul v Davisově poháru. „Už se těším na další zápasy v Davis Cupu. Doufám, že své zemi pomohu vybojovat titul,“ prohlásil Nadal po dramatické výhře nad Španělskem, kterou zařídil v rozhodujícím pátém utkání David Ferrer.

„Mluvil jsem s kapitánem, kterému jsem řekl, že budu k dispozici až do konce roku,“ dodal Nadal. Sergi Bruguera tak získal pro zbytek letošní reprezentační sezony obrovskou posilu.

Do zářijového semifinálového souboje ve Francii se španělskému týmu hráč kvalit Nadala bude bezesporu hodit. Pokud by tým kapitána Brugeura vybojoval finálovou účast, narazil by v souboji o „salátovou mísu“ na vítěze duelu USA/Chorvatsko.

Pro partu kolem Nadala je to zároveň možná jedna z posledních šancí, jak slavnou trofej vybojovat. Nadal, Ferrer i Feliaino Lopéz s Marcem Lopézem nepatří mezi nejmladší, a tak by právě letošní ročník mohl být pro tuto úspěšnou španělskou generaci pomyslnou derniérou na reprezentačním poli.