Třídenní zápas pro Vondroušovou! Češka úspěšně vykročila za obhajobou

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová úspěšně vstoupila do turnaje ve švýcarském Luganu, kam se podnik WTA přesunul z Bielu, kde Češka loni triumfovala. Osmnáctiletá tenistka zvládla náročný duel s Kazaškou Julií Putincevovou, kterou udolala po setech 4:6, 7:6(2) a 6:3. Vondroušová v duelu, který byl kvůli dešti rozdělen do tří dnů, odvrátila hned tři mečboly a zajistila si místo v osmifinále!

Osmnáctiletá Vondroušová schytala v Luganu těžký los, když hned v prvním kole narazila na nepříjemnou Kazašku Putincevovou. Po prohrané první sadě se česká hráčka trápila i v té druhé, koncovku ale nakonec zvládla.

Za stavu 3:5 odvrátila Vondroušová na podání dva mečboly, o gem později zlikvidovala další mečbolovou možnost i na returnu a vynutila si nakonec tiebreak, v něm povolila soupeřce jen dva míče.

Na rozhodující třetí sadu si obě tenistky musely počkat až do středy, neboť úterní program kompletně zrušil přetrvávající déšť.

Vítězka turnaje v Bielu do důležité dohrávky nevstoupila vůbec dobře, když prohrávala již 0:3. Poté se však Vondroušová nadechla k velkému obratu, když získala hned šest gemů v řadě! Zaskočená Putincevová nedokázala najít na smršť české hráčky odpověď.

Vondroušová tak úspěšně vstoupila za obhajobou loňského triumfu. Po cenné výhře si Vondroušová zajistila místo v osmifinále, ve kterém narazí na nasazenou dvojku Belgičanku Elise Mertensovou.