Zastaví rebel Tomic svůj propad? Štěstí zkusí na podniku ATP v Istanbulu

- Jan Havlovic

Zlobivé dítě australského tenisu Bernard Tomic se brzy znovu představí v soutěžním tenisovém zápase. Bývalá světová sedmnáctka zkusí štěstí v kvalifikaci turnaje ATP v Istanbulu, kde se představí potřetí v kariéře a zároveň bude obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast. Pro Tomice to bude další šance, jak ukázat kritikům, že dokáže zastavit svůj výkonností propad.

Loňskou sezonu načínal Tomic jako hráč elitní třicítky, na jejím konci už byl mimo stovku. Australanův ústup ze slávy, zdá se, nebere konce. Pětadvacetiletý Tomic během letošní sezony „zářil“ daleko více mimo tenisové dvorce.

Pohořel v australské televizní show, poslal k vodě svou přítelkyni či se zapletl do zdrogování dívek v baru. Slušný výčet. Svou pokroucenou reputaci chtěl napravit na challengeru ve francouzském Lille. Tomic však schytal hned v úvodním duelu porážku od Francouze Hoangema, jemuž patří na žebříčku až 251. pozice.

Nyní zkouší Tomic štěstí znovu, tentokrát rovnou na turnaji ATP. Australský hráč pocestuje na konci dubna do Istanbulu, kde se bude pokoušet prodrat přes zrádnou kvalifikaci do hlavní soutěže.

Pokud chce Tomic znovu mezi nejlepší, turnaj v Istanbulu je pro něj ideální příležitostí. V případě, že by neuspěl, musel by hrát díky svému nízkému postavení v žebříčku turnaje nižší kategorie.Tomic totiž v loňském roce došel v Istanbulu až do čtvrtfinále, což znamená, že bude obhajoval poměrně velké množství bodů.