WTA

Osamocena v Bogotě. Celá arena byla proti mně, hájí se Martincová po ataku sázkařů

- Jan Havlovic

Zase ti sázkaři. Tereza Martincová si na vlastní kůži vyzkoušela, jak nevybíravé mohou být reakce rozezlených sázkařů po nečekané prohře. Třiadvacetiletá tenistka totiž nestačila v prvním kole turnaje v kolumbijské Bogotě na domácí hráčku z páté stovky světového žebříčku. Martincová se po ataku sázkařů vyjádřila k nastalé situace na svém instagramovém profilu.

Do Bogoty cestovala Martincová z mexického Monterrey, kde vypadla v prvním kole, a právě v hlavním kolumbijském městě si tak chtěla spravit chuť. Hned v úvodním kole ale podlehla dravé domácí tenistce Herazové, která se pohybuje až v páté stovce světového žebříčku.

„Vím, že jsem byla favoritkou, ale místní podmínky byly opravdu těžké – první turnaj na antuce, vysoká nadmořská výška, sama na turnaji bez trenéra,“ popisuje Martincová důvody nečekané porážky. „Všichni lidé v areně byli na straně mé soupeřky. Nebyl tam nikdo, kdo by mě alespoň trochu podpořil,“ smutní třiadvacetiletá tenistka.

O těchto skutečnostech však zřejmě nevěděli rozezlení sázkaři, kteří Martincovou po zápase zásobovali vlnou urážlivých vzkazů. „Byla jsem opravdu překvapena, jak špatní lidé na tomto světě žijí,“ přiznává.

„Nikdy jsem neměla tolik reakcí na kteroukoliv mojí výhru jako právě na tuto prohru,“ popisuje Martincová nevšední zkušenost. „To, že jste vsadili na náš zápas nějaké peníze, byla vaše volba!“ vybízí česká hráčka zhrzené sázkaře k poučení.

„Nezapomeňte, že o tenisu nevíte vůbec nic, dokud jste ho sami nehráli,“ dodává závěrem Martincová v emotivním prohlášení. 

Tereza Martincová (156.) – Maria Herazová Gonzalezová (COL, 443.) 4:6, 6:1, 3:6