Náčiní šampionů. Kolik stojí rakety, s nimiž hrají Federer a spol.?

- Filip Lefenda

Bývá to jedna z častých otázek. Kolik že stojí rakety, s nimiž zápolí na tenisových turnajích ti nejlepší z nejlepších? Jejich cena nezávisí pouze na hráčích, ale především na požadovaných vlastnostech.

Novak Djokovič a Andy Murray, někdejší členové slavné „velké čtyřky“, hrají s raketami značky Head, jejichž částka se pohybuje mezi 250 až 280 eury za kus, v přepočtu tedy okolo sedmi tisíc korun.

S náčiním světoznámé nizozemské značky nastupuje k utkáním i nejlepší Čech Tomáš Berdych, aktuálně osmnáctý hráč žebříčku ATP. Stejné je to i v případě nejlepšího českého deblisty Romana Jebavého.

To české daviscupové duo Jiří Veselý – Adam Pavlásek, které minulý týden v souboji s Izralelem vybojovalo postup do baráže o návrat mezi elitu, sází na osvědčenou americkou značku Wilson, s níž hraje třeba i Roger Federer.

Pravda – dvacetinásobný grandslamový šampion se může pyšnit vlastním modelem, ani jeho „kousek“ s označením Pro Staff RF 97 se však cenově příliš neliší od raket, s nimiž nastupují Djokovič s Murraym. Švýcarovo náčiní lze pořídit za zhruba 270 eur, tedy necelých sedm tisíc korun.