Jeden z nejvěrnějších. Petra už mě i zdraví, chlubí se mladý fanoušek Kvitové

- Jan Havlovic

Na světě jsou miliony tenisových fanoušků. Jen malá část z nich však svým oblíbenkyním a oblíbencům aktivně fandí a vyjadřuje podporu. Mezi takové patří mladý Jake Kulick, který se řadí mezi skalní fanoušky Petry Kvitové. Nebojácný Američan vyrazil ze svého rodného Miami do Charlestonu, kde svou oblíbenkyni podporoval. „Úžasné zážitky,“ popisuje Kulick týden v Jižní Karolíně na svém twitterovém účtu.

Mladý Jake Kulick sledoval zápasy Petry Kvitové již v Miami. Poté neváhal a vydal se do Charlestonu, kde si světová desítka odbyla svou premiéru. Skalní fanoušek české hráčky sledoval každý trénink a následně i zápas dvojnásobné wimbledonské šampionky proti Kristýně Plíškové.

Do podvědomí české hráčky se tento mladý fanoušek dostal už v Miami, a tak Petra v Charlestonu věděla, o koho jde. „Zdravím tě, Jakeu,“ odpověděla Kvitová na pozdrav svého fanouška. „Stále se z toho nemůžu vzpamatovat,“ popisoval nevšední událost Kulick na svém twitterovém účtu.

Pomyslným Olympem bylo pro mladého fanouška setkání s Petrou, na které Kulick přišel ve speciálním tričku „Jake má to nejlepší tričko,“ pochlubila se společnou fotku na svém Twitteru také Petra Kvitová. Vyfocení společné fotky navíc iniciovala sama česká hráčka, což udělalo Kulickovi nesmírnou radost.

Působení Petry Kvitové skončilo na turnaji v Charlestonu již po úvodním zápase, což mladého fanouška velmi mrzelo. Svůj celkově čtvrtý turnaj, na kterém českou hráčku sledoval, si ale nesmírně užil. „Nikdy na to nezapomenu,“ rozplýval se Kulick.

A není pochyb o tom, že až bude mít opět příležitost vidět svou oblíbenkyni, určitě ji mladý Jack využije. „Snad se mi povede Petru potkat zase příští rok,“ doufá Kulick.