Změna trenéra pomohla! Muguruzaová ukončila v Monterrey dlouhé čekání na titul

- Jan Havlovic

Garbiňe Muguruzaová ukončila dlouhé čekání na titul, které trvalo celkem osm měsíců. Světová trojka v nedělním finále opanovala turnaj v mexickém Monterrey, když v souboji o titul udolala Maďarku Babosovou po velké bitvě 3:6, 6:4 a 6:3. Muguruzaové se tak vyplatila změna trenéra, když před tímto turnajem angažovala staronového kouče Sama Sumyka.

Od loňského triumfu v Cincinnati se Muguruzaová spíše hledala. Její výkony byly hodně nevyrovnané, a tak se právě před podnikem v Monterrey rozhodla ke změně ve svém týmu. Španělku Martinézovou nahradil staronový kouč Sam Sumyk.

Nyní to vypadá, že tato osvědčená spolupráce znovu funguje! Muguruzaová prošla turnajem v Monterrey poměrně suverénně. Až ve finále musela o trofej pořádně zabojovat, když Maďarku Babosovou udolala až po třísetové bitvě. Odměnou světové trojce je sladký triumf, kterého dosáhla poprvé po osmiměsíčním čekání.

„Jsem moc ráda za to, jak jsem ukončila tuto část sezony na tvrdý površích,“ povídala Muguruzaová po vítězném finále. „Moc jsem si přála ukončit zápas vítězně, když jsem o trofej takhle tvrdě bojovala,“ přiznala světová trojka.

Muguruzaové také prospěla trenérská změna. Sam Sumyk dovedl při obnovené premiéře svou svěřenkyni k titulu. „Jsem šťastná za svůj tým. Myslím, že odvádíme skvělou práci,“ rozplývala se čtyřiadvacetiletá tenistka.

Premiérová trofej v letošní sezoně je pro Muguruzaovou skvělým odrazovým můstkem pro antukovou sezonu. „Na tu se hrozně těším. Tam jsem doma,“ hlásí Španělka.

Loňská antuková sezoně se Muguruzaové příliš nepovedla, a tak letos může nasbírat velký počet bodů. V Madridu a Stuttgartu vypadla hned v prvním kole. „Moc se na antuku těším,“ dodala závěrem.