ATP

Štědrý Kyrgios! Bouřlivák obdaroval fanouška

- Radek Štohl

Nick Kyrgios se uplynulý měsíc ukázal v lepším světle. Vyhlášený bouřlivák před turnajem v Indian Wells, ze kterého se nakonec kvůli zranění lokte odhlásil, stihl absolvovat několik tréninků. Na jednom z nich předvedl parádní gesto, když malému fanouškovi daroval svoji raketu.

Kyrgios je považovaný za jeden z největších talentů mužského tenisu současnosti, kromě dvou čtvrtfinále na grandslamech toho však tolik ještě nedokázal. Více než úspěchy na kurtu ho totiž provází časté přešlapy mimo něj. 

Letos se například již stihl zviditelnit příspěvky na Twitteru. V prvním případě ironicky okomentoval situaci krajanky Gavrilovové, která hodila raketou a málem trefila podavače míčků.

Během podniku v Miami se poté zapletl do sporu Fernanda Verdasca a Thanasi Kokkinakise, který bránil svého otce ve chvíli, kdy Verdasco nebyl spokojený s chováním jednoho z přítomných diváků.

Shodou okolností se Kokkinakis objevil u momentu, který potěšil nejednoho tenisového nadšence. Australané před podnikem v Indian Wells spolu měli trénink, když po jeho konci Kyrgios šel k malému fanouškovi, aby mu předal vlastní raketu. A radost z toho byla veliká.

Budeme u mladého tenisty svědky dalších podobných dobrých skutků, nebo to byl ojedinělý okamžik?