Štěpánek přijal Hertlovu výzvu: Zahraj si se mnou tenis a já si obuju brusle

- Jakub Slunečko

Skvělý hokejista a zároveň tenisový fanoušek Tomáš Hertl před pár dny Tenisovému světu řekl, že by si na kurtu rád zahrál proti Radku Štěpánkovi. Hvězda českého daviscupového týmu teď zareagovala tak, že mu tohle přání klidně splní. A na oplátku se pak navleče do hokejové výstroje.

Po čtvrtečním losu čtvrtfinále Davis Cupu v Třinci poslal na dálku Radek Štěpánek reakci na tento článek. „Kdybych si měl s někým zahrát tenis, tak asi s Radkem Štěpánkem. Ale asi bych ho akorát naštval,“ obával se Hertl. Co na to sám český tenista?

„V každém případě bych si s Tomem zahrál. Párkrát jsme se potkali a když si bude chtít zahrát, tak v tom není problém. Já jenom doufám, že hraje lépe tenis, než já bruslím, protože já na bruslích vypadám hodně komicky,“ dodal se smíchem Štěpánek.

Nejdřív ale musí Tomáš Hertl doléčit zraněné koleno, které ho nepustilo ani na Davis Cup do Třince, kde by za normálních okolností Štěpánkovi a spol. zafandil. „Psal jsem mu a zval jsem ho sem, jestli se nechce přijet podívat,“ potvrdil Radek Štěpánek.

Druhý nejlepší český hokejista uplynulé sezony však musel odmítnout právě kvůli zranění. „Cesta autem by pro něj byla náročná. Jakmile ale prý bude šance, určitě se přijde podívat,“ tlumočil nejzkušenější tenista v českém týmu. Hertl by asi nemohl navštívit ani případné semifinále Davis Cupu, protože v té době by měl být na hokejovém Světovém poháru v Torontu.

Zafandit tak spíš naopak půjde Štěpánek Hertlovi. Český tenista totiž při svých turnajích ve Spojených státech rád vyráží sledovat NHL, ve které Hertl hraje za San Jose. „Když jsme byli na turnaji v Miami, tak jsme se byli podívat na Floridě na Jardu Jágra,“ vzpomněl si Štěpánek.

Není tak divu, že si český tenista stačil kromě Hertla vybudovat mezi hokejisty mnoho dalších přátelství. „Hokeji fandím strašně dlouhou dobu a mám k němu vztah. Mezi hokejisty mám spoustu kamarádů. Rád bych si proto oblékl výstroj a šel se podívat, jak to doopravdy vypadá,“ odhodlal se Štěpánek. Vypadá to tak na pěkný tenisově-hokejový duel.