Jsem fit a připraven předvést to nejlepší, hlásí francouzská jednička Tsonga

- Jakub Slunečko

Překvapení se nekonalo. Kapitán Francie Yannick Noah nasadil do víkendového zápasu předem avizovanou sestavu v čele s Jo-Wilfriedem Tsongou. Světová desítka nejdřív vyzve v pátek Lukáše Rosola, v neděli pak narazí na Jiřího Veselého. „Ať už to bude první nebo druhé utkání, určitě uvidíme těsné zápasy,“ prohlásil Jo-Wilfried Tsonga v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Francouzský živel rozdával úsměvy. Nejdřív na čtvrtečním losu vedle kapitána Yannicka Noaha, později v obklopení velkého shluku francouzských novinářů, který dorazil do Třince. Spekulovalo se o Tsongově zdraví, Francouz je ale odhodlán vést tým jako jednička v plné síle.

„Měl jsem zdravotní problémy jenom při Roland Garos, ale teď už jsem zase kompletně fit a připraven předvést to nejlepší,“ ujistil poté, co se dozvěděl svůj víkendový program. O první bod střetnutí se v pátek utká s Lukášem Rosolem.

„Lukáš se za posledních několik měsíců hodně zlepšil. Každý den předvádí lepší a lepší tenis, takže jsem připravený na vyrovnanou bitvu,“ uznal Tsonga kvalitu ostříleného českého tenisty. O rok starší Francouz si ale věří: „Já se ale budu snažit využít na kurtu mé zkušenosti a být si jistý svými schopnostmi,“ ujistil.

Čtvrté klání víkendového zápasu pak Tsonga absolvuje v neděli proti Jiřímu Veselému. Před soubojem jedniček má francouzský tenista k soupeři takétž velký respekt. „Jiří je velmi dobrý hráč,“ potvrdil. „Líbilo se mi, jak hrál teď ve Wimbledonu. Určitě je schopný porážet i ty nejlepší tenisty, jako to předvedl třeba proti Novakovi,“ připomněl dubnový zápas.

Veselý v něm poprvé porazil hráče světové desítky, a to rovnou toho nejlepšího. „Uvědomujeme si proto, že je velice nebezpečný, budeme se tak snažit hrát proti němu náš nejlepší tenis,“ dodal Tsonga.

„Celkově to bude vyrovnaná bitva a výsledek bude asi těsný,“ předpověděl jedenatřicetiletý tenista, který reprezentuje svou zemi už v sedmnáctém daviscupovém utkání. „Jsem velmi šťastný, že můžu zase hrát za Francii. Náš tým je tady připravený bojovat. Ať už to bude jakýkoliv zápas, určitě uvidíme dobrá utkání,“ zakončil.