WTA

Z betonu rychle na antuku! Kvitová chce v Charlestonu opět sázet na bojovnost

- Jan Havlovic

Petru Kvitovou čeká premiérová účast na turnaji v americkém Charlestonu, kde se hraje na netypické zelené antuce. Dvojnásobná grandslamová vítězka tuší, že ji na tomto povrchu nečeká nic jednouchého. „Bude to velmi náročné. Musím být připravená,“ hlásí nasazená dvojka před úvodním duelem s Kristýnou Plíškovou.

Po snovém únoru přišel v březnu v podání Petry Kvitové menší výsledkový útlum. V Indian Wells a Miami došla nejdál do osmifinále. Světová desítka si z toho však nedělá těžkou hlavu. „Mohlo to být lepší, ale také horší,“ říká česká tenistka. „Jsem zdravá, což je hlavní,“ pokračuje.

V zápasech na amerických betonech Kvitová několikrát předvedla svou velkou bojovnost. Právě tu si dvojnásobná wimbledonská šampionka pochvaluje. „Jsem spokojená se svou bojovností v těchto zápasech, s hrou už tolik ne,“ hodnotí Kvitová v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

Nyní čeká osmadvacetiletou Češku přechod na antuku, která nepatří mezi její oblíbené. „Na antuce to bude velmi náročné, neboť se hrají dlouhé výměny. Musím na to být připravená,“ uvědomuje si Kvitová.

„Celkově se ale cítím velmi dobře,“ hlásí světová desítka z Charlestonu. Ve svém úvodním zápase vyzve Kvitová krajanku Kristýnu Plíškovou. Proti českým tenistkám se Kvitové dlouhodobě daří, a tak bude i v tomto duelu favoritkou na postup.

Osmadvacetiletá Kvitová si pochvaluje také pořadatelské město. „Místní ulice v Charlestonu jsou krásné, připadá mi to tady jako v Evropě,“ dodává závěrem.