Murray vyrazil ladit formu do akademie trenéra Sereny! Ten po něm pojmenoval kurt

- Jan Havlovic

Andy Murray je zpět v tréninku. Britský tenista, kterého delší dobu trápily zdravotní problémy s kyčlí, vyrazil trénovat na deset dní do tenisové akademie Francouze Patricka Mouratogloua, trenéra Sereny Williamsové. Murray se dočkal na jihu Francie vřelého přivítání. Zahrál si s místními nadějnými tenisty a byl po něm dokonce pojmenován jeden z kurtů.

Bývalá světová jednička zažívá trnitou cestu zpět na vrchol. Andyho Murrayho trápily v posledních měsících vleklé zdravotní komplikace s kyčlí. Nyní by již mělo být vše v pořádku a britský tenista se vrátil zpět do tréninku.

Murray vyrazil se svým týmem na deset dní na jih Francie do města Biot, kde sídlí tenisová akademie Patricka Mouratogloua, trenéra Sereny Williamsové. Dvojnásobný wimbledonský vítěz se dočkal na francouzské riviéře vřelého přivítání.

Mouratoglou byl potěšen, že si slavný tenista vybral pro trénink právě jeho středisko. „Jsme moc rádi, že jsi si vybral právě naši akademii,“ řekl na úvod sedmačtyřicetiletý Francouz. „Věříme, že se ti tady bude líbit a dobře tady potrénuješ,“ dodal.

Poté Mouratoglou Murraymu představil kurt, který nese právě jméno britského tenisty. Murray si poté na půl hodiny zahrál s nadějnými tenisty z místní akademie a po lehkém tréninku se dlouhé minuty podepisoval nadšeným malým tenistům.

Britský tenista je nyní v plné přípravě na travnatou sezonu. Jeho letošní obnovená premiéra proběhne v nizozemském Hertogenboschi.