Taháky příštího týdne: Kvitová favoritkou v Jižní Karolíně, daviscupový tým čeká náročná bitva

- Jan Havlovic

Čeští tenisoví fanoušci si v příštím týdnu přijdou na své! Ženy, v čele s Petrou Kvitovou, vyhlíží dva kvalitní turnaje v Charlestone a Monterrey, kdežto muže čeká zápolení v Davisově poháru. V Ostravě vyzve výběr kapitána Jaroslava Navrátila v bitvě o účast v baráži Izrael.

Z betonu na antuku. Elitní světové tenistky odstartují na podnicích v Charlestonu a Monterrey antukovou část sezony. V Jižní Karolíně bude hlavní českou hvězdou Petra Kvitová, která by měla být při své premiéře na tomto podniku druhou nasazenou hráčkou.

Na zelené antuce se kromě dvojnásobné wimbledonské šampionky představí také Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. O účast v hlavní soutěži zabojuje Barbora Krejčíková, kterou čeká kvalifikace.

Do severovýchodního Mexika pocestují Tereza Martincová a Marie Bouzková. Mladé české pušky čeká v Monterrey kvalifikace. Prvně jmenovaná zde obhajuje loňskou osmifinálovou účast, kdežto devatenáctiletá Bouzková vypadla loni již v prvním kole kvalifikace.

Češi vyzvou v Ostravě Izrael
Český daviscupový tým začne v příštím týdnu svou cestu za návratem do elitní Světové skupiny. První krok vede přes Izrael. Kapitán Jaroslav Navrátil nominoval do důležité bitvy osvědčená jména v čele s Jiřím Veselým.

Duel se odehraje v pátek a sobotu v ostravské RT TORAX Aréně a vy stále máte možnost být u toho! Vstupenky jsou totiž stále k mání. Lístky, které se pohybují od 390 do 690 korun, lze zakoupit na Ticketportalu