Vstříc lepším zítřkům! Muguruzaová ohlásila velkou změnu ve svém týmu

- Jan Havlovic

Garbiňe Muguruzaová ohlásila po osmifinálovém vypadnutí z turnaje v Miami jednu velkou změnu ve svém týmu. Wimbledonskou vítězku povede staronový kouč Sam Sumyk, se kterým Muguruzaová dosáhla největších úspěchů své kariéry. Francouzský kouč střídá na trenérském křesle Španělku Conchitu Martinézovou.

Změna, která se příliš nepovedla. Čtyřiadvacetiletá Muguruzaová si od spolupráce s bývalou fedcupovou kapitánkou španělského výběru Conchitou Martinézovou slibovala určitě více. Světová trojka nicméně došla v letošním roce do finále pouze v Dauhá. Navíc její výkony nebyly vyrovnané.

Wimbledonská královna z loňského roku tak sáhla ke změně trenéra. Martinézovou nahrazuje v týmu bývalé světové jedničky osvědčený Sam Sumyk, pod jehož vedením dosáhla Muguruzaová největších úspěchů své kariéry – vítězství ve Wimbledonu a na French Open.

„Moje spolupráce s Garbiňe skončila, rozhodla se vrátit ke svému bývalému trenérovi,“ napsala Martinézová na svém twitterovém účtu. „Moc jsem si to s ní užila a přeji jí jen to nejlepší,“ dodala pětačtyřicetiletá Španělka.

Francouz Sam Sumyk se stal loni v červenci otcem, a tak si na pár měsíců od tenisu odpočinul. Nyní je bývalý kouč Very Zvonarevové nebo Viktorie Azarenkové zpět a těší se na další výzvy. Obnovenou premiéru si společně s Muguruzaovou odbydou příští týden na turnaji v mexickém Monterrey.