Ceny Fed Cupu uděleny. Kvitová neuspěla

- Radek Štohl

Petra Kvitová ocenění za únorové působení ve Fed Cupu nezískala. Česká tenistka zápolila v konkurenci Venus Williamsové, Ashleigh Bartyové a Kristiny Mladenovicové, přičemž cenu Fed Cup Heart Award si nakonec odnesla posledně jmenovaná. Oceněny byly také Olga Danilovicová, Montserrat Gonzálezová a Julia Putincevová.

Kvitová se do čtyřčlenné nominace dostala za své výkony proti Švýcarsku. Osmadvacetiletá hráčka v ženské týmové soutěži nastoupila poprvé od vítězného finále v roce 2016 a proti zemi helvétského kříže uspěla v obou zápasech dvouhry, když porazila Golubicovou po setech 6:2, 1:6, 6:3 a Bencicovou po sadách 6:2, 6:4.

Ani vítězný comeback však zkušené hráčce k zisku prestižní ceny nepomohl. Výhru si po týdenním hlasování fanoušků odnesla Francouzka Kristina Mladenovicová.

Momentálně devatenáctá tenistka žebříčku byla na půdě Belgie jedinou hráčkou své země z TOP 90. Mladenovicová si s nelehkou úlohou poradila a po vítězstvích ve dvouhrách a závěrečné čtyřhře poslala svoji reprezentaci do semifinále.

Kromě čtyřiadvacetileté hráčky v nižších skupinách Fed Cupu uspěly rovněž Olga Danilovicová (sedmnáctiletá Srbka), Montserrat Gonzálezová (reprezentující Paraguay) a Julia Putincevová (Kazachstán).

Každá ze zmíněných třech tenistek obdrží šek v hodnotě tisíc dolarů. (Mladenovicová získá tři tisíce dolarů) Peníze poputují na charitativní účely, cílové místo si zvolí samotná hráčka.

Fed Cup Heart Award se každý rok udílí tenistce, která o víkendových bojích ukázala výjimečnou odvahu na kurtu a která svému týmu prokázala absolutní oddanost. Velkou roli přitom hrají také samotné výsledky.