VIDEO: Sedni si ke mně. Kyrgios připravil ballgirl nečekaný zážitek

- Jan Vojkůvka

Sběrači míčků mají na tenisovém dvorci mnohdy nevděčný úděl. Sice se dostávají do blízkosti hvězd bílého sportu, mnohdy jsou však prvním terčem frustrace některého z hráčů. O to více potěší, když se některý z tenistů zachová zcela opačně. Jako třeba Nick Kyrgios.

Mnohdy je pro „ballboys a ballgirls“ splněním snu, když mohou pracovat na velkém tenisovém turnaji a dostat se ke svým idolům co nejblíže. Nic ale nepřekoná pocit, kdy se k nim tenisová hvězda zachová doslova familiárně.

„Sedni si ke mně,“ vyzval Nick Kyrgios dívku, která nad stála s deštníkem. V úmorném horku, jež v Miami panovalo během jeho zápasu s Fabiem Fogninim ve třetím kole, předvedl ze svého pohledu jen malé gesto, kterým ale přichystal pro mladou dívku životní zážitek. Sám se po dalších kontroverzních činech ukázal zase v o něco lepším světle.

Situace připomněla chování Novaka Djokoviče, který obdobně v roce 2014 vyzval k přisednutí sběrače míčků na grandslamovém French Open. Srbský tenista od něho dokonce přebral na okamžik deštník a udělal z chlapce na chvíli celebritu.