České překvapení! Muchová přehrála bývalou hráčku TOP 40

- Radek Štohl

Cenný skalp si ve středu zapsala Karolína Muchová. Jednadvacetiletá tenistka na podniku nižší kategorie ITF ve Saint Brieuc porazila bývalou čtyřicátou hráčku světa Pauline Parmentierovou, se kterou si poradila 6:3, 6:4.

Muchová se ve Francii účastní čtvrtého letošního turnaje. Na úvod roku neuspěla v kvalifikaci na podnik kategorie WTA v Newport Beach, posléze ani na ITF v Midlandu. Jednadvacetiletá hráčka si však chuť spravila finálovou účastí z německého ITF v Altenkirchenu, kde nestačila až ve finále na Dartovou. A na svoji úspěšnou pouť navazuje i ve Saint Brieuc.

Na turnaji s dotací šedesáti tisíc amerických dolarů se Češka představila již v úvodním kole kvalifikace, ve kterém smetla Arcangioliovou 6:0, 6:2. Problémy ji však už nadělala Metaschová, proti belgické tenistce uspěla Muchová až po setech 2:6, 6:3, 6:2. Dojem z nástražných bojů si v současné době 240. tenistka světa nepokazila ani s Urszulou Radwanskou, kterou porazila 5:7, 7:6(1), 6:1.

Po duelu s Radwanskou se Muchová v prvním kole hlavní soutěže utkala s Antonii Lottnerovou, tu přehrála 6:3, 7:5, díky čemuž si zajistila postup do osmifinále. V něm ale měla podle papírových předpokladů skončit, soupeřkou ji totiž byla Pauline Parmentierová.

Zápas proti páté nasazené odstartovala česká hráčka ve velkém stylu. Ačkoliv v úvodním gemu musela odvracet brejkbol, velice rychle se ujala vedení 3:0. Nadějný stav držela do pátého gemu, kdy ji Parmentierová brejkla. Muchová ale na nic nečekala a hráčku, která se před týdnem zúčastnila kvalifikace v Miami, rebrejkla a úvodní sadu si již pohlídala.

Druhý set nabídl divákům již jediný brejk, toho se hned na úvod dočkala vítzka prvního setu. Ve druhé sadě sice Muchová musela odvrátit ještě dva brejkboly, to však zvládla na výbornou a po setech 6:3, 6:4 postoupila mezi osmičku nejlepších. 

Open Harmonie Mutuelle, Saint Brieuc (muži, FRA, 43 000 EUR, tvrdý povrch – hala)
Osmifinále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (240.) – Pauline Parmentierová (FRA, 110.) 6:3, 6:4