Plíšková končí opět ve čtvrtfinále, v Miami nestačila na Azarenkovou

- Filip Lefenda

Výborný zápas spolu odehrály Karolína Plíšková s Viktorií Azarenkovou ve čtvrtfinále turnaje v Miami. V utkání, které bylo plné brejkbolů a ztracených podání, se Plíškové nepodařilo čelit hře bývalé světové jedničky a prohrála tak ve dvou setech 5:7, 3:6. V duelu zahrála Češka 35 nevynucených chyb a hned sedmkrát prohrála servis. Stejně jako na minulém podniku v Indian Wells tak Plíšková končí před branami semifinále, které na obou akcích z loňska obhajovala.

Souboj bývalých světových jedniček načala lépe Azarenková, která po brejcích v prvním a sedmém gemu vedla už 5:2. Češka následně přeřadila na vyšší výkonnostní stupeň a třemi hrami v řadě manko dvou brejků smazala, když za stavu 3:5 dokonce na příjmu přežila tři setboly.

Ačkoliv v předešlých dvou hrách na podání ztratila Plíšková jen jediný míč, v jedenáctém gemu se dostala opět do problémů a o servis skrze shodu přišla potřetí. Toto zaváhání už Azarenková nenechala bez trestu a brala úvodní dějství výsledkem 7:5.

Start druhého setu byl poměrně netradiční, když hned prvních pět gemů přineslo další ztracená podání. V tu chvíli se zdálo, že kdo vyhraje servis, získá i duel. A tak tomu nakonec skutečně bylo.

Běloruska dokázala v šesté hře svůj předešlý úspěch na třetí pokus potvrdit. Za stavu 5:3 pak Azarenková zakončila střetnutí na příjmu, když obrala Plíškovou celkově už o sedmé podání.

Česká jednička, jež v utkání zaznamenala sedm dvojchyb oproti pěti esům, tak i na druhém zámořském turnaji kategorie Premier Mandatory končí ve čtvrtfinále. Semifinálovou soupeřkou Azarenkové, která v Miami už třikrát v kariéře triumfovala, bude domácí Sloane Stephensová.

Miami Open presented by Itaú (ženy, USA, 7 972 535 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Viktoria Azarenková (BLR, 186.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) 7:5, 6:3