Wozniacká v šoku: V hledišti napadali mou rodinu!

- Jan Vojkůvka

Vztek z vlastního výkonu na kurtu zastínila ještě větší zloba z toho, co se během utkání Caroline Wozniacké ve druhém kole v Miami dělo v hledišti. Rodina dánské tenistky byla podle světové dvojky v ohrožení, zatímco členové turnajové ochranky podle ní jen nečinně přihlíželi!

„Když se překročí určitá hranice, stává se tenis nešťastným pro oba hráče,“ uvedla ve svém prohlášení Wozniacká, kterou popudilo chování tenisových „fanoušků“ během jejího utkání s Monicou Puigovou, které prohrála 6:0, 4:6, 4:6. Ti dokonce neváhali urážet synovce a neteř jejího snoubence, kterým je pouhých deset let.

„Během zápasu lidé v hledišti vyhrožovali mé rodině. Tátovi s mámou přáli smrt, mně dávali taková jména, která ani nechci opakovat, a na synovce s neteří mého snoubence křičeli, ať si sednou a zavřou za**anou hubu,“ rozzlobilo Wozniackou. Co ji však šokovalo ještě více byla nečinnost bezpečnostní agentury, která se má starat o pořádek na tribunách.

„Ochranka a pořadatelé neudělali nic, aby tomu zabránili a vlastně akceptovali, aby se to dělo,“ naštvalo Wozniackou. „Vždycky jsem ráda, když fanoušci podporují své favority a vytváří bouřlivou atmosféru, ale je tu určitá hranice,“ upozornila. „Doufám, že Miami Open se tím bude seriózně zabývat, protože to je strašný příklad pro novou generaci tenisových hráčů i fanoušků,“ dodala.

Na prohlášení Wozniacké stihl zareagovat turnajový ředitel James Blake, pro kterého je bezpečnost tenistů na prvním místě. Ten si ovšem nemyslí, že by v hledišti bylo něco podceněno. Připouští však, že jeho lidé nemuseli tyto nadávky zaznamenat.

„Zápas se hrál před rozvášněným a hlasitým publikem. Děláme všechno pro to, aby na tribunách nedocházelo k žádnému typu urážení a během zápasu jsme měli v hledišti pracovníky turnaje, turnajovou ochranku i zaměstnance WTA,“ uvedl Blake. „Ti se nestali svědky, nebo nezaznamenali, žádné výhrůžky směrem k hráčkám nebo jejich rodinám. Pokud bychom něco takového zaznamenali, okamžitě bychom to řešili,“ dodal.