Pouhý jeden gem! Goffin prožil hořký návrat. Oko potřebuje čas, říká doktor

- Tomáš Macák

Od půlky února byl mimo hru. V Rotterdamu si Goffin Dimitrovovu ránu nešťastně srazil o rám rakety přímo do oka. Z turnaje musel odstoupit a fanoušci více než měsíc vyhlíželi jeho návrat. Dočkali se teď v Miami, ovšem velkou radost jim Belgičan neudělal. Při svém comebacku vytěžil ze zápasu s portugalským tenistou Sousou jediný gem. Goffinův doktor Maurice Joris si myslí, že reakce oka stále není stoprocentní.

Když v listopadu prohrál v překvapivém finále Turnaje mistrů v Londýně s Grigorem Dimitrovem, byl to bolestivý konec.

Doslova bolestivý byl pro Goffina další střet těchto dvou hráčů v únoru v nizozemském Rotterdamu. Při jedné z výměn během prvního setu belgický tenista špatně odhadl ostrý úder Dimitrova a místo výpletu ho zasáhl rámem rakety. Naneštěstí se míček odrazil přímo Goffinova levého oka. 

Kopec smůly, vinou které musel z turnaje odstoupit. 

A nakonec si kvůli tomuto nešťastnému momentu přes měsíc nezahrál. Nebylo se čemu divit - duhovka zasaženého oka sedmadvacetiletého tenisty měla úplně jinou barvu než ta druhá.

Po nutné rekonvalescenci ho na úvod prestižního turnaje kategorie masters v Miami čekal Portugalec Joao Sousa, 80. hráč světa. I přes několikatýdenní absenci byl Belgičan jasným favoritem. Ještě více jasná však nakonec byla jeho porážka...

Hráči se na dvorci zdrželi pouhých 62 minut. V první sadě nadělil Sousa svému soupeři kanára a v té druhé tomu moc nechybělo. Goffin uhrál za celý zápas jediný gem, z čehož je zřejmé, že se na Floridě zrodil velmi nečekaný výsledek 0:6 a 1:6. Neočekáváný i navzdory tomu, že bylo toto utkání pro vítěze čtyř titulů na okruhu ATP spíše takovým testem.

Ten hrubě nevyšel, nicméně podle Goffinova doktora Maurice Jorise se není čemu divit. Bleskové zmapování nastalé situace okem je v tenise zakládním klíčem k úspěchu. A právě tato reakce může být zatím poněkud utlumená. „Bude trvat nějaký čas, než bude oko tak bystré, jako bylo předtím. Spojení mezi okem a mozkem u něj bylo tak rychlé, že ho teď musí znovu natrénovat,“ uvedl Joris.

V současné chvíli čeká Belgičana navrát do Evropy, kde je před ním další vyšetření oka. Jakožto jednoznačný tahoun belgického daviscupového výběru svému týmu ve čtvrtfinále proti USA, které se bude hrát v Nashvillu, nepomůže. V zápasové akci by se měl objevit znovu na masters, tentokrát na antuce v Monte Carlu.