Kvitová nominovaná na cenu Fed Cupu, hlasujte pro ni i vy!

- Radek Štohl

Petra Kvitová může za své únorové zápolení v ženské týmové soutěži získat ocenění. Česká tenistka je stejně jako Ashleigh Bartyová, Kristina Mladenovicová a Venus Williamsová v nominaci na Fed Cup Heart Award. Podpoříte v hlasování naši reprezentantku?

Hlasování probíhá od 23. do 29. března a zapojit se do něj můžete na této adrese!

Kvitová se do Fed Cupu vrátila letos v únoru poprvé od zisku trofeje v roce 2016. Osmadvacetiletá tenistka i díky nemoci Karolíny Plíškové naskočila do obou zápasů úvodního kola dvouhry proti Švýcarsku a svoji roli zvládla ideálně.

Pětinásobná vítězka týmové soutěže musela jít v prvním utkáním proti Viktoriji Golubicové do tří setů, když mladší tenistku zdolala po sadách 6:2, 1:6, 6:3. Druhý den poté za stavu 2:0 Kvitová nastoupila proti Belindě Bencicové, se kterou již nepřišla ani o set a po výhře 6:2, 6:4 své zemi zajistila postup do semifinále, kde se Česká republika představí podesáté v řadě.

Austrálie se ve Světové skupině II velmi trápila s Ukrajinou, kterou udolala až 3:2 na zápasy. A nejlepším možným způsobem se o to zasloužila Bartyová, která získala všechny tři body. Ve dvouhrách nejprve porazila Ljudmilu Kičenokovou 4:6, 6:1, 6:4 a Martu Kosťukovou 6:2, 6:3, aby ve čtyřhře společně s Casey Dellacquaovou vyhrály 6:3, 6:4, díky čemuž poslaly svůj tým do baráže o Světovou skupinu I.

Stejné skóre i počet bodů pro Francii zajistila Mladenovicová. Bývalá desátá tenistka singlu byla na půdě Belgie jedinou hráčkou své země, která se v žebříčku pohybovala v TOP 90, přesto ve svojí úloze obstála na jedničku. Čtyřiadvacetiletá tenistka proti Flipkensové a Mertensové neztratila ani set, o ten přišla až ve čtyřhře spolu s Hesseovou. I přesto nakonec francouzská dvojcie přehrála belgický pár, který byl i ve dvouhře, 6:4, 2:6, 6:2.

Jako poslední se o ocenění uchází také Venus Williamsová. Američanka v obou dnech začínala hrací program, ani v jednom duelu (Rusová 6:1, 6:4, Hogenkampová 7:5, 6:1) nepřišla o žádnou sadu, díky čemuž právě ve Fed Cupu mohla slavit jubilejní tisící zápas v profesionálním tenise. Na závěr si poté společně se Serenou "střihla" čtyřhru, která byla pro její sestru první po návratu z mateřské dovolené. Ani tento nezdar však na postupujícím nic nezměnil.

Fed Cup Heart Award je každoročně udíleno hráčce, která ve víkendových bojích zářila, ukázala výjimečnou odvahu na kurtu a která svému týmu prokázala absolutní oddanost.