WTA

S letošní sezónou jsem spokojená, prohlásila Plíšková. Na úvod má těžký los

- Radek Štohl

V úterý se rozjela hlavní soutěž v Miami, kde nechybí ani Karolína Plíšková. Šestá hráčka světa jako jedna z nasazených zasáhne až do druhého kola, před tím tak pro oficiální web WTA stihla poskytnout menší rozhovor, ve kterém se rozpovídala nejen o probíhající sezóně, ale rovněž o náročném losu.

„Je úchvatné být zpátky v Miami. Minulý rok, kdy jsem tady došla do semifinále, se mi velmi líbil. Ze zdejšího prostředí mám příjemné vzpomínky, počasí je navíc dosud dobré, takže si to užívám," uvedla Plíšková, která kromě zmíněného postupu mezi nejlepší čtyři hráčky před třemi lety na Floridě dokázala uhrát čtvrtfinále.

Letos ji však hned od začátku čeká nepříjemná soupeřka, v zápase o třetí kolo narazí na lepší z dvojice Timea Bacsinszká - Jekatěrina Makarovová. „Na druhé kolo mám obtížný los, obě jsou to bývalé hráčky TOP 10," pokračovala bývalá světová jednička. (Bacsinszká se dostala na deváté místo, Makarovová ještě o příčku výše - pozn. překl.

„Zajisté musím sehrát nelehké utkání, ať už nastoupím proti komukoliv. Na svůj poslední turnaj na tvrdém povrchu jsem ovšem připravená, tak uvidíme, kdo vyhraje," připomněla tenistka skutečnost, že většina elitních hráček se po podniku v Miami přesune na antuku.

V roce 2018 se Plíškové drží konzistentní výsledky. Kromě čtvrtfinále z Indian Wells dokráčela do stejné fáze turnaje také na Australian Open a v Dubaji, na úvod ročníku v Brisbane ke všemu postoupila do semifinále. 

„Letošní sezóna je velice dobrá a solidní, i když to může být zajisté ještě lepší. Odehrála jsem nějaké dobré zápasy, avšak také prohrála těžké duely s kvalitními soupeřkami. Jsem doposud spokojená a doufám, že to bude jen lepší, řekla tenistka, která se posledního titulu z dvouhry dočkala loni na trávě v Eastbourne.

Po skončení podniku v Miami se Karolína Plíšková již přesune na antuku. „Jedná se pro mě vždy o náročnou část sezóny, loni jsem ji však zakončila semifinálovou účastí na French Open. Pokusím se dané chvíle vychutnat již od prvního turnaje. Úvodní utkání na antuce mě čekají ve Fed Cupu ve Stuttgartu, takže se před odletem do Paříže pokusím hrát lépe a lépe," zakončila ve středu šestadvacetiletá hráčka.