Fotbalista Schweinsteiger se chce sejít s Federerem. Má na něj netradiční prosbu

- Filip Lefenda

Rogera Federera čeká v neděli finále podniku v Indian Wells, v němž změří síly s Argentincem Del Potrem. Po turnaji světová jednička zamíří do Chicaga, kde bude plnit organizační záležitosti ohledně letošního Laver Cupu. Do třetího nejlidnatějšího města Spojených států se Švýcar vydá vůbec poprvé v životě, a proto na twitteru požádal své fanoušky o tipy na využití volného času. A jeden z nich byl vskutku originální.

Na Federerův tweet totiž zareagoval populární německý fotbalista Bastian Schweinsteiger. Bývalý reprezentační záložník, jenž oblékal i dres mnichovského Bayernu či Manchesteru United, momentálně působí v zámořské Major League Soccer, v níž hájí barvy klubu Chicago Fire.

Vyzval legendárního Švýcara na sportovní souboj? Ale kdeže. Manžel někdejší ženské tenisové jedničky Any Ivanovičové by se od čtyřnásobného otce rád přiučil nějakým rodičovským fíglům, s obletovanou srbskou kráskou totiž čekají své první dítě.

„Pokud budeš mít čas, mohl bys mi dát jako nastávajícímu otci nějaké ty rady,“ odepsal třiatřicetiletý fotbalista Federerovi. A tak si možná dvacetinásobný grandslamový šampion vyzkouší v příštích dnech i novou roli rodinného poradce. Kdo ví...

Druhý ročník Laver Cupu se v Chicagu uskuteční ve dnech 21. až 23. září. Premiérový ročník hostila loni pražská O2 Arena. Tým Evropy, veden právě Federerem, v ní zdolala vývěr Světa 15:9.