Hertlova láska k tenisu: Zahrál bych si se Štěpánkem, ale asi bych ho naštval

- Jakub Slunečko

Co mají společného český daviscupový tým a hokejista Tomáš Hertl? Je toho víc. Kromě péče fyzioterapeuta Pavla Koláře jde i o Hertlovu náklonnost k tenisu. „Jsem velký tenisový fanoušek. Znám se s Radkem Štěpánkem a teď budu fandit ve čtvrtfinále Davis Cupu,“ říká hvězdný talent, který letos v anketě o nejlepšího českého hokejistu nestačil jenom na Jaromíra Jágra.

Když nemá zrovna trénink nebo zápas, pustí si v americkém San Jose přenosy z Wimbledonu, pozorně sleduje i český daviscupový tým vedený Jaroslavem Navrátilem. Jeho výběr o víkendu čeká čtvrtfinálové klání s Francií. „Hrozně mě baví koukat se na tenis a teď o víkendu budu fandit Čechům. Přeju jim hodně štěstí a věřím v úspěch,“ říká dvaadvacetiletý Hertl.

Sám nezůstává u pasivního sledování, ale rád si vyrazí tenis také zahrát. Momentálně ale zažívá dlouhou tenisovou pauzu kvůli zraněnému kolenu. „Nechával jsem proto tenis být, i když mě dost baví. Jakmile budu zase v pořádku, tak chci určitě zase začít. Teď v létě to ale honit nebudu, hlavní je dát se úplně do pořádku,“ upozorňuje.

O zraněné koleno se kromě týmu zámořských doktorů stará doma v Česku i Pavel Kolář. Hertl se před několika dny nechal u známého fyzioterapeuta prohlédnout a bude s ním dál ladit co nejlepší formu regenerace. Kolář pak hned vyrazil právě k českému daviscupovému týmu do dějiště čtvrtfinálového souboje v Třinci.

Nejde ale o jediného Hertlova známého ve výběru kapitána Navrátila. „Trochu se znám s Radkem Štěpánkem,“ říká. „Kdybych si měl s někým zahrát tenis, tak asi s ním. Ale asi bych ho akorát naštval, že to moc neumím, a moc bychom si nezahráli,“ usmívá se Hertl. „Leda že bych já jeho potom vzal na hokej.“

K realizaci obou soubojů ale musí být Hertl nejdřív zdravotně v pořádku. „Teprve před dvěma dny jsem sundal ortézu, takže se učím chodit a od středy mi začínají rehabilitace,“ popisuje. Pak se opět svěří do péče Pavla Koláře. Snad si budou oba moci plácnout na postup českého daviscupového týmu.