Hurá na Floridu! Goffin potěšil fanoušky skvělou zprávou

- Jan Havlovic

Po vlně zranění a omluvenek přichází pro fanoušky mužského tenisu konečně dobré zprávy! Z marodky se totiž vrací Belgičan David Goffin, kterého trápilo v posledních týdnech zraněné oko. Nyní by již mělo být vše v pořádku a světová sedmička vyrazila na turnaj do Miami. „Bude důležité, abych si otestoval, zdali je vše v pořádku pro zbytek sezony,“ napsal Goffin na Twitteru.

Belgické jedničce se v posledních měsících lepí smůla na paty. Na loňském Roland Garros si Goffin ošklivě zranil kotník a na únorovém podniku v Rotterdamu si zase poranil oko. Po nešťastném odrazu od rakety tenisák trefil přímo levé oko belgického tenisty.

Po bezmála měsíční rekonvalescenci hlásí sedmadvacetiletý Goffin návrat na kurty! „Jsem velmi rád, že budu startovat na turnaji v Miami,“ napsal Belgičan na svůj oficiální twitterový účet.

„Bude to pro mě důležitý test, abych se ujistil, že je mé oko v pořádku,“ dodal Goffin.

Světová sedmička bude na Floridě startovat již posedmé v řadě. Svého nejlepšího výsledku dosáhla v roce 2016, kdy došla až do semifinále. V loňské sezoně skončil Goffin v Miami ve třetím kole na raketě Nicka Kyrgiose.