ATP

Vyhodil všechny trenéry, teď šokuje Indian Wells

- Radek Štohl

Upřímné výrazy v dnešním tenisovém světě jen zřídka vyhledáte. Borna Čorič je však výjimkou. Chorvatský hráč na Masters v Indian Wells postoupil do semifinále, čímž si tak zajistil dosavadní největší úspěch kariéry. Tomu však předcházela razantní změna, kterou bylo propuštění celého realizačního týmu.

Začátek turnaje vyšel jednadvacetiletému hráči na jedničku. Young, Ramos-Vinolas, Bautista-Agut proti němu celkově uhráli pouhých devět gemů! Jeden set mu vzali Fritz a Anderson, druhého jmenovaného Čorič porazil 2:6, 6:4, 7:6(3), díky čemuž poprvé na turnaji kategorie Masters proplul do semifinále.

Bývalý první junior světa se dlouhodobě řadí k velkým talentům, v posledních letech však stagnoval, a tak se rozhodl pro radikální krok. „Uplynulé tři roky jsem se pohyboval okolo čtyřicátého padesátého místa. Myslím si ale, že mám na víc,“ stojí na tennisworldusa.org prohlášení devětačtyřicátého hráče světa, který dříve na „1000“ dvakrát vybojoval postup mezi osmičku nejlepších.

„Potřeboval jsem určitou změnu. Jelikož se můžu zlepšit a nemůžu vyhodit sebe samotného, rozhodl jsem se vyměnit celý svůj tým. A domnívám se, že se jednalo o chytrý tah,“ nelituje učiněného kroku.

„Mým manažerem a jistým mentorem je momentálně Ivan Ljubičič, v trenérském týmu se poté objevují Riccardo Piatti, a Kristijan Schneider," přiblížil své nejbližší osoby a pokračoval. „Jsme velice dobrý kolektiv, naše spolupráce vychází skvěle a poslední měsíce byly pro mě velice dobré," připomněl letošní výhry nad Gasquetem či Pairem.

„Zajisté nyní hraji kvalitní tenis a zažívám tu velice povedený turnaj. Nezáleží ale na tom, jestli se mi bude dařit v Miami, nebo zda do několika měsíců budu v TOP 10. V tenise totiž není nic magické, jak jste mohli vidět proti Andersonovi, kdy jsem nepodal skvělý výkon. Neustále je to nahoru a dolů.“

„A toho jsem si moc dobře vědomý. Uvidíme, jak to bude vypadat za několik měsíců. Možná vám i povím, že jsem už na nejlepší cestě zpátky a vy tak budete moci napsat zase o něco více,“ zakončil své povídání s úsměvem.

Jestli bude jeho parádní turnaj pokračovat, se veřejnost dozví v sobotu, kdy v Indian Wells odehraje semifinále. A v něm bude jeho protivníkem Roger Federer, tenista, který v šestnácti zápasech probíhající sezóny ještě ani jednou neprohrál.