Tohle už nikdy nedělej! Rusové nenávidí Šarapovovou za nevinnou fotku

- Filip Lefenda

Vyfotit se v době napjatých mezinárodních vztahů s vlajkou Spojených států se příliš nevyplácí, zejména pokud pocházíte z Ruska. Zdánlivě nevinná fotografie Marie Šarapovové vyvolala na jejím Instagramu bouřlivé reakce. A nebyla to zrovna „romantická psaníčka“…

Pětinásobná grandslamová šampionka patří mezi hráčkami, co se aktivity na sociálních sítích týče, k těm vůbec nejpilnějším. Po poslední zveřejněné fotografii si ale dost možná dá na nějakou dobu pohov, pořádně totiž pobouřila nemálo svých krajanů.

Co přesně se stalo? Šarapovová, která na probíhajícím turnaji v Indian Wells vypadla už v prvním kole, využila volný čas k návštěvě muzea v Los Angeles. Vystavené artefakty si vyrazila v pondělí prohlédnout spolu se svou matkou, čímž se na Instagramu nezapomněla pochlubit. Obě dámy se ale nechaly zvěčnit před podobiznou americké vlajky, a tak začal zástup ruských fanoušků poněkud řídnout.

„Proč se nevyfotíš s ruskou vlajkou? Bojíš se snad?“ spílal Šarapovové jeden z rusky píšících uživatelů. „Jsi snad ještě pořád Ruska, ne? Tohle už laskavě nikdy nedělej!“ přidal se další.

„Vlastenectví se ti hodí jen dva týdny na olympiádě,“ schytávala vlajkonoška ruské výpravy z olympijských her v Londýně virtuální facky ze všech stran. A podobných příspěvků jsou u fotky stovky.

Takové kritice nečelila Ruska ani v roce 2016, kdy byla za pozitivní test na zakázanou látku meldonium vyloučena na patnáct měsíců z okruhu. Inu jiný kraj, jiný mrav.

Šarapovová, jež žije ve Spojených státech už dlouhých 24 let, získala pro svou zemi v roce 2012 stříbrnou olympijskou medaili. Ve Fed Cupu odehrála celkem osm zápasů s bilancí sedmi výher a jediné porážky. Naposledy zajistila bývalá světová jednička Rusku dva body ve finále proti České republice, před třemi lety se ale nakonec radovaly po výhře 3:2 na utkání svěřenkyně kapitána Pály.

 

Mama, daughter and a Jasper John’s Flag #jasperjohns #art #thebroadmuseum

Příspěvek sdílený Maria Sharapova (@mariasharapova),Bře 10, 2018 v 5:53 PST