WTA

Kvitovou čeká premiéra. Moc se těším, láká fanoušky

- Radek Štohl

Petra Kvitová má před sebou našlapaný kalendář. Česká tenistka se nejprve zúčastní prestižního turnaje v Miami, který začíná již příští týden, aby po jeho skončení vůbec poprvé zavítala na zelenou antuku. Aktuálně devátou hráčku světového žebříčku totiž čeká premiéra v Charlestonu.

Kvitová hraje v letošní sezóně ve velkém stylu. Osmadvacetiletá hráčka sice na úvod v Sydney vypadla v osmifinále a na Australian Open proti Petkovicové dokonce v úvodním kole, od té chvíle však dobyla turnaj v Petrohradu, vyhrála obě utkání dvouhry ve Fed Cupu a rovněž nenašla přemožitelku v Dauhá.

I díky skvělým výsledkům z ročníku 2018 vystoupala v žebříčku na deváté místo, které mohla vylepšit ještě v Indian Wells. Na americkém turnaji začala maratonskou bitvou proti Putincevové, v dalším kole ovšem nestačila na talentovanou Anisimovovou, se kterou prohrála ve dvou setech, čímž se tak zastavila její čtrnáctinásobná vítězná série.

Již brzy však může začít novou. Od následujícího pondělí se rozjíždí další velmi prestižní turnaj v Miami, na kterém před čtyřmi lety došla do čtvrtfinále. Bude-li se Kvitové dařit a na jihovýchodě Floridy dojde až do závěrečných kol, moc si neodpočine. Od druhého dubna se rozjíždí podnik v Charlestonu, kde ji čeká premiéra.

„Ahoj Charlestone. Moc se těším, až vás tu všechny uvidím. Jsem velice spokojená, že v letošním roce se zdejšího turnaje zúčastním poprvé,“ snaží se Petra Kvitová přilákat fanoušky na podnik, který se hraje na zelené antuce.

V Charlestonu tak bude i díky Petře Kvitové, jež bude plnit roli nasazené dvojky, početné české zastoupení. V hlavní soutěži by neměly chybět ani Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková.