Plíšková zastavila americký zázrak. Má hra se neustále zlepšuje, těší českou jedničku

- Jan Havlovic

Poslední českou zástupkyni v singlu v Indian Wells zůstává Karolína Plíšková. Světová pětka si v úterním duelu poradila s teprve šestnáctiletou Amandou Anisimovou, kterou vyřadila po výsledku 6:1, 7:6(2). Plíšková tak postoupila potřetí v řadě na prestižním turnaji v Kalofornii do čtvrtfinále.

Česká jednička vstupovala do osmifinálového duelu v roli horké favoritky. V hlavě ale jistě měla tři dny starý duel, ve kterém teprve šestnáctiletá Anisimová zastavila vítěznou šňůru Petry Kvitové. Pro Plíškovou to bylo zřejmě důrazné varování a proti velkému talentu amerického tenisu předvedla koncentrovaný výkon.

Pětadvacetiletá hráčka měla parádní vstup do zápasu, když v úvodních gemech hned dvakrát sebrala Anisimové podání a rázem vedla 5:0. Američanka ještě dokázala korigovat, ale česká jednička suverénním výkonem uzavřela první sadu. „Začátek jsem měla opravdu dobrý,“ komentovala Plíšková úvod duelu na pozápasové tiskové konferenci.

Druhá sada nabídla vyrovnanější podívanou. Anisimová sice v páté hře přišla o své podání, ale bleskovým rebrejkem se udržela ve hře. „Soupeřka ve druhém setu začala hrát lépe. Navíc přesně trefovala míčky, což mi dělalo problémy,“ komentovala světová pětka průběh druhé sady.

Vše tak dospělo do důležitého tiebreaku, ve kterém od stavu 2:2 dominovala Plíšková. Česká jednička získala pět bodů v řadě a mohla začít slaví postup do čtvrtfinále. „Jsme ráda, že mi v tiebreaku podržel servis,“ těší pětadvacetiletou hráčkou.

Plíšková se tak po soustředěném výkonu podívá potřetí v řadě v Indian Wells do čtvrtfinále. „Vím, že se mi tady dlouhodobě daří, což mi dodává sebedůvěru,“ lebedí si Plíšková.

Výkony české jedničky mají v kalifornské poušti rovněž vzestupnou tendenci. „Moje hra se neustále zlepšuje a i já se cítím lépe,“ pochvaluje si.

Ve čtvrtfinálovém souboji vyzve Plíšková další členku mladší generace – teprve dvacetiletou Naomi Ósakovou z Japonska. „Jsem znovu ve čtvrtfinále, chci se na další zápas znovu dobře připravit,“ dodává Plíšková závěrem před boje o účast v semifinále.