Češi připomněli kousky francouzského kapitána. Od starostky dostali střepy pro štěstí

- Jakub Slunečko

(PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z TŘINCE) Deštivé úterý vyplňuje v úkrytu Werk Arény další tréninkový den. Mezitím si čeští tenisté našli čas na poslední tiskovou konferencí před čtvrtečním losem. Jaroslav Navrátil potvrdil nasazení Radka Štěpánka do sobotního deblu, řeč přišla i na francouzského kapitána Yannicka Noaha.

Na něj má nejsilnější vzpomínky jeho český protějšek. „Je to pro jejich tým určitě velký přínos,“ zhodnotil Jaroslav Navrátil práci bývalé světové trojky v singlu. „My budeme jenom doufat, že Francouze neoživí až moc,“ dodal český kapitán se smíchem.

Noah v dobách své největší slávy bavil fanoušky nevšedními kousky. Radek Štěpánek připomněl například jeho vystoupení na turnaji v Hamburgu v roce 1991. Francouz například skáče za dávno ztraceným míčkem do tribun nebo se občerstvuje nápojem od jednoho z přítomných diváků.

I dnes zůstává šestapadesátiletý bývalý tenista s typickými dredy na hlavě velice energickým člověkem, což se zatím ukazuje i na francouzských trénincích v Třinci. Také z tohoto důvodu se čekalo, co v úterý sdělí spolu se zbytkem týmu přítomným novinářům. Odkaz na tiskovou konferenci Francouzů zde. Jasné je složení francouzské deblové dvojice Mahut–Herbert, nominace v singlu ale může být ještě překvapením.

Na české straně by do čtyřhry měla v sobotu zasáhnout avizovaná dvojice Štěpánek–Pavlásek. Kapitán Jaroslav Navrátil znovu připomněl, že neúčast Tomáše Berdycha tým oslabila, i tak zopakoval přesvědčení v sílu svého výběru. „Náš tým je tak zkušený, že se s tím určitě vypořádá. Francouzi jsou také oslabení. My sice nejsme favorité, ale domácí prostředí nám snad pomůže, abychom prošli dál,“ věřil.

Potřebné štěstí snad českému výběru dodají i střepy od třinecké starostky Věry Palkovské. Při dopolední návštěvě města si od ní každý člen týmu odnesl jeden.


Galerie