WTA

Máma znovu v akci! Navrátivší Azarenková chce hrát i v Miami

- Jan Havlovic

Zdá se, že je Viktoria Azarenková definitivě zpět! Po velkém comebacku na turnaji v Indian Wells plánuje bývalá světová jednička účast na dalším turnaji. V příštím týdnu by se měla představit na prestižním podniku v Miami. „Měla bych tam startovat. Doufám v to!“ potvrdila Azarenková.

V posledních měsících si prožila muka. Azarenková sváděla nekonečnou právní bitvu se svým bývalým přítelem Billym McKeaguem o syna Lea. U soudu nejprve vyhrála v první části procesu. A nyní to vypadá, že Běloruska uspěla i v celém procesu „Brzy budu mít nějaké novinky,“ prozradila Azarenková s tím, že by se měla představit na turnaji v Miami.

„Ještě v minulém týdnu to nebylo jisté, ale měla bych tam startovat. Doufám v to!“ citují bývalou světovou jedničku webové stránky tennis.com.

Azarenková prožila právě na turnaji v Indian Wells velký comeback. Na „domácí“ kalifornské půdě postoupila přes první kolo, ale ve druhém zápase nestačila na Američanku Stephensovou. Dvojnásobná vítězka Australian Open byla hlavně ráda, že může znovu hrát.

„Jsem volná, ale je to stále pro mě ještě složitá situace,“ řekla Azarenková po vítězství nad Britkou Watsonovou. „Jednoho dne o tom napíšu knížku, neboť tohle je náměť minimálně pro Hollywood,“ je si jistá matka již ročního syna Lea.

Azarenková by startovala na prestižním podniku v Miami již podesáté. Při zatím poslední účasti v roce 2016 celý turnaj vyhrála! Celkově na Floridě triumfovala třikrát.