Sesterská bitva je tady! Mamina Serena vyzve v Indian Wells o rok starší Venus

- Jan Havlovic

Bitva, na kterou se těší nejen Indian Wells, ale celý tenisový svět. Serena Williamsová se hned při svém comebackovém turnaji utká se svou o rok starší sestrou Venus. Půjde již o jejich 29. vzájemný duel na profesionální úrovni. Očekáváný duel je na programu v noci z pondělí na úterý.

Už po zveřejnění losu letošního turnaje v Indian Wells bylo jasné, že k tomuto souboji může dojít. Serena Williamsová zvládla úvodní dva zápasy, Venus si poradila s Rumunkou Cirsteaovou, a tak už ve třetím kole dojde na pikantní sesterský souboj, v pořadí již 29. na profesionální úrovni.

Na okruhu se tyto dvě americké tenistky potkávají již přes dvacet let a své vůbec první vzájemné utkání sehrály před dvaceti lety na Australian Open. Tehdejší duel druhého kola opanovala Venus poměrem 7:6(4) a 6:1.

Celkově se ale daří lépe mladší Sereně, která vede vzájemnou bilanci poměrem 17–11. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka opanovala také zatím poslední sesterský souboj loni v Melbourne, kdy ve finále Australian Open porazila svou sestru dvakrát 6:4 a získala svůj dosud poslední grandslamový titul.

Herní praxe je však nyní na straně Venus. Ta odehrála od loňského Australian Open celkem třináct turnajů, kdežto Serena ani jeden. Na vině je mateřská dovolená šestatřicetileté Sereny, která na začátku září porodila dceru Alexis.

Legendární Serena však ukazuje, že je i po více než roční pauze pauze v dobré formě. Nyní chce úspěšný návrat potvrdit i v souboji proti své milované sestře Venus. Pokud by uspěla, zapsala by si celkově 172. vítězství nad hráčkou z TOP 10. Favoritkou duelu je však rozehranější Venus.