Lepší než Plíšková se Strýcovou? Vondroušová má na dosah významnou metu

- Jan Havlovic

Talentovaná Markéta Vondroušová se znovu hlásí o slovo! Na prestižním podniku v Indian Wells postoupila již do osmifinále, což se odrazí také na jejím postavení v žebříčku. Osmnáctiletá hráčka útočí na premiérový vpád do elitní padesátky. Ohrozit ji mohou pouze dvě konkurentky, které jsou v Indian Wells stále ve hře – Řekyně Sakkariová a Číňanka Wang.

Loni Vondroušová zazářila ziskem titulu v Bielu, od té doby ale na větší úspěch čekala. Ten nyní přichází v Indian Wells. Nejmladší členka elitní stovky si postupně poradila s Američankou Brengleovou, Britkou Kontaovou a naposledy s Běloruskou Sabalenkovou.

Bez ztráty setu nyní vyhlíží osmifinálový souboj, ve kterém vyzve Chorvatku Martičovou. Ta se ve třetím kole blýskla skalpem světové šestky Lotyšky Ostapenkové a o kolo dříve si vyšlápla na Barboru Strýcovou. Martičová také rovněž neztratila v Kalifornii ani set.

Ale zpět k Vondroušové. Její jméno aktuálně figuruje na žebříčku na padesátém místě. Tohle umístění hájí před Řekyní Sakkariovou a Číňankou Wang, které ztrácejí 32, respektive 34 bodů a rovněž si zajistily postup do osmifinále.

Pokud by si velká naděje českého tenisu své postavení udržela, předčila by aktuální stálice českého tenistu Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou. Do elitní padesátky by se totiž premiérově prokousala ještě před dovršením devatenáctých narozeniny.

Například Karolína Plíšková se do elitní padesátky probojovala poprvé v červnu 2014, kdy bylo aktuálně nejlepší české tenistce 23 let. To Barbora Strýcová se pohybovala v šesté desítce již ve svých osmnácti letech, avšak premiérový vpád do elitní padesátky si prožila až v červenci roku 2010, kdy bylo plzeňské tenistce 24 let.

Vondroušová už naopak nepřekoná počin Petry Kvitové, která si vybojovala premiérově místo v elitní padesátce již v osmnácti letech a sedmi měsících. Vondroušové je nyní osmnáct let a devět měsíců. Daleko dříve před zmíněnými tenistkami se do elitní padesátky dostala Nicole Vaidišová, které se to podařilo v patnácti letech.  

Český tenis se tak může těšit z toho, že má o budoucnost postaráno. Markéta Vondroušová ukazuje, že bude zdatnou nástupkyní Kvitové, Plíškové a dalších!