WTA

Tohle jméno si zapamatujte. Jsem stále ještě v šoku, září šestnáctiletá Anisimová po skalpu Kvitové

- Jan Havlovic

Rozpálenou kalifornskou poušť nepřestává udivovat mladá, teprve šestnáctiletá Amanda Anisimová. V Indian Wells zatím neztratila ve třech utkáních ani set a naposledy si vyšlápla na Petru Kvitovou. „Jsem z toho stále v šoku,“ těžko hledala Anisimová slova po nečekané výhře nad světovou devítkou.

Rozjetá Petra Kvitová útočila na osobní rekord. V případě postupu do osmifinále by zaznamenala patnáctou výhru v řadě. Bohužel se tak nestalo. Českou lvici zastavil mladý americký zázrak. Anisimová se postarala o prvotřídní překvapení, když porazila Kvitovou 6:2, 6:4. „Jsem z toho stále ještě v šoku,“ líčila mladičká tenistka po životní výhře.

„Je nejlepší hráčkou, proti které jsem zatím hrála,“ cení si Anisimová dvousetového vítězství nad dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou. „Poprvé jsem také hrála na tak velkém kurtu. Byly to nervy, ale moc jsem si to užila,“ popisuje šestnáctiletá Američanka své pocity ze zápasu.

„Při vstupu na kurt jsem žádný tlak necítila. Chtěla jsem si duel užít za jakékoliv situace, což byla pro mě velká výhoda,“ citují Anisimovou oficiální stránky WTA.

V kalifornské poušti nepřestává udivovat celou tenisovou veřejnost. Hráčka startující na divokou kartu také začíná pociťovat na vlastní kůži, jaké je to být v hledáčku televizních kamer. „Když jsem se rozcvičovala, zahlédla jsem se na těch velkých obrazovkách, které jsou v areálu,“ líčí vtipnou příhodu krátce před duelem proti Kvitové.   

„Mírně mě to rozhodilo, protože na to nejsem vůbec zvyklá,“ pokračuje šestnáctiletá tenistka, která se nejmladší hráčkou od roku 2005, která na turnaji v Indian Wells postoupila do osmifinále.

Nyní čeká na mladičkou hráčku další velká výzva – souboj s Karolínou Plíškovou, českou tenisovou jedničkou. „Jsou to hráčky světové extratřídy. Moc si užívám hrát proti nim, obzvlášť v tak mladém věku,“ říká Anisimová na adresu Kvitové s Plíškovou.

Českého tenisového fanouška tak může mírně mrzet, že právě Anisimová zabránila možnému českému derby. V případě výhry by se totiž Petra Kvitová střetla právě s Karolínou Plíškovou.