Skreč před koncem zápasu. Siniaková nedopřála Kasatkinové radost z výhry

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková má za sebou výborné vstup do letošní sezony. V Indian Wells ale na vyrovnání osobního maxima z minulé sezony nedosáhla. Kromě těžké soupeřky je na vině také zranění nohy, kvůli kterému si česká tenistka v utkání druhého kola s Darjou Kasatkinovou vzala dvakrát přestávku na ošetření a za stavu 2:6, 2:5 duel nakonec vzdala.

Česká tenistka po finále v Šen-čenu a čtvrtfinále z Petrohradu chtěla na dobré výsledky navázat i v Indian Wells, kde se jí podařilo v úvodním kole udolat domácí McHaleovou 8:6 v rozhodujícím tiebreaku. Další vítězství ale i kvůli problémům se zdravím přidat nemohla.

V utkání s Darjou Kasatkinovou se Siniakové nedařilo ani herně, její výkon byl navíc ovlivněn zraněním nohy, kvůli kterému dokonce musela opustit ve druhém setu kurt.

V prvním setu Siniaková neudržela dvakrát podání a navíc neproměnila čtyři brejkboly. Po prohře 2:6 se sice na returnu zlepšila, ale naopak se jí zhoršil servis. Na ztracené podání z prvního gemu odpověděla okamžitým rebrejkem, ale přišly první zdravotní problémy, kvůli si vyžádala přestávku na ošetření a opustila dvorec.

Po návratu Siniaková nedokázala brejk potvrdit a znovu přišla o podání. Záhy sice Kasatkinovou opět rebrejkla a srovnala na 2:2, to ale bylo z její strany vše. V dalších třech gemech se radovala z úspěchů už jen ruská tenistka a Siniaková se za stavu 2:5 ve druhém setu rozhodla nepokračovat a do osmého gemu, ve kterém Kasatkinová měla podávat na vítězství, nenastoupit.

Problémy s nohou měla talentovaná Češka už na turnaji v katarském Dauhá, kde nastoupila s obvázaným lýtkem. Ani v Indian Wells tak nenastupovala úplně zdravotně v pořádku, přesto zvládla ve dvouhře i ve čtyřhře projít do druhého kola. A právě zápas čtyřhry na ni čeká v noci z neděle na pondělí.