Wimbledonská královna nejspíš odloží návrat na kurty. Chci být stoprocentně připravená, vysvětluje Bartoliová

- Jan Havlovic

Velký návrat Marion Bartoliové do turnajového kolotoče se nejspíše odloží. Wimbledonská královna z roku 2013 se totiž necítí stoprocentně připravená, a tak s největší pravděpodobností vynechá turnaj v Miami. „Musím změnit svou techniku, což bude chvilku trvat,“ vysvětluje francouzská tenistka.

Poslední soutěžní duel odehrála Marion Bartoliová před bezmála pěti lety. Od té doby si prošla několika těžkými životními zkouškami a nyní je připravená na návrat do tenisového světa. Wimbledonská vítězka ale zatím váhá se startem na prestižním podniku v Miami, na který obdržela divokou kartu.

Bartoliová se představila v minulém týdnu na exhibici v New Yorku na akci Tie Break Tens, kde podlehla Sereně Williamsové. Zmiňovaný duel odhalil třiatřicetileté tenistce nedostatky v její technické i fyzické připravenosti.

„Při úderech od základní čáry se blížím ke své vrcholné formě, ale musím ještě přidat rychlost při svém pohybu,“ komentuje svůj fyzický stav Bartoliová v rozhovoru pro deník L’Equipe. „Musím také změnit svou techniku, což bude chvilku trvat,“ pokračuje.

Bývalá světová sedmička však našla i pozitiva. „V lokti už necítím prakticky žádnou bolest,“ těší Bartoliovou, která laborovala v posledních měsících právě se zraněným loktem.

Nad svým návratem do turnajového kolotoče však vítězka osmi turnajů váhá. „Nechci se vracet na kurty do té doby, pokud nebudu stoprocentně připravená,“ dodává.

Nad její účastí na turnaji v Miami tak visí otazník. Daleko pravděpodobněji se tak jeví, že si svou obnovenou premiéru odbude na turnaji v mexickém Monterrey, na který dostala rovněž divokou kartu.

Bartoliová je i přesto tyto lehčí komplikace ráda, že se vrátila ke svému milovanému sportu. „Jsem ráda, že mohu dělat to, co mě baví. Miluji tenhle sport a dělá mě šťastnou, což je nejdůležitější,“ dodává závěrem.