Parádní otočka a postup! Takové obraty se nedějí každý den, těší Plíškovou

- Jan Havlovic

Nikdy se nevzdávej! Tímto heslem se řídila v nočním duelu Karolína Plíšková, která v souboji s Rumunkou Beguovou dokázala zvrátit nepříznivý stav 1:5 a po výhře 7:6(4) a 6:1 udělala první krok za obhajobou loňské semifinálové účasti. „Takové obraty se nedějí každý den,“ uvědomuje si světová pětka, která vyzve v dalším duelu Číňanku Čang.

Ten, kdo zapnul přenos duelu Beguová – Plíšková až v průběhu prvního setu, musel se pořádně divit. Česká tenistka na svou rumunskou soupeřku nestačila a rychle prohrávala hrozivým skóre 1:5. Poté však přišel velký zlom!

Plíšková odvrátila dva setboly při podání rumunské tenistky a v následném tiebreaku dokonala obrat. Ve zlepšeném výkonu pokračovala také ve druhém setu, ve kterém Beguovou přejela v poměru 6:1. „Začala jsem trochu nervózně. Soupeřka hrála v úvodu skvěle, hlavně při servisu,“ vracela se Plíšková k nepovedenému úvodu zápasu v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

„Jsem ráda, že jsem dokázala první set zvrátit. To byl klíč k vítězství,“ uvědomuje si světová pětka. „Takové obraty se nedějí každý den, takže jsem ráda, že postupuji dál,“ cení si Plíšková otočky ze stavu 1:5.

Nejlepší českou tenistku rovněž těší, že se zejména ve druhém setu blížil její výkon ideálu. „Na konci prvního setu jsem našla rytmus, který jsem si udržel až do konce zápasu,“ hodnotí. „Jsem ráda, že jsem se zlepšila na servisu i při returnu,“ dodala Plíšková, která v Indian Wells obhajuje body za loňskou semifinálovou účast.

V duelu třetího kola vyzve světová pětka Číňanku Šuaj Čang, kterou dokázala porazit ve všech z dosavadních šesti vzájemných duelů. „Bude to těžké, ale vím, že jí můžu porazit. Musím ale hrát dobře,“ uvědomuje si Plíšková.