Vondroušová znovu září! Největší vítězství v kariéře, rozplývá se mladá Češka

- Jan Havlovic

Páteční tenisová noc nebyla pouze o Petře Kvitové a Karolíně Plíškové. Velkého úspěchu dosáhla v rozpálené Kalifornii také Markéta Vondroušová! Mladičká Češka si ve druhém kole vyšlápla na Britku Johannu Kontaovou, kterou vyřadila po výsledku 7:6(5), 6:4. „Musím říct, že to bylo mé největší vítězství v kariéře,“ rozplývala se Vondroušová po vítězném duelu.

Vondroušová vlétla do utkání jako uragán a po chvilce vedla nad světovou jedenáctkou 3:0 s výhodou dvou brejků. I sama osmnáctiletá tenistka musela být zaskočená, jak hladce se duel vyvíjí. Kontaová se z nepovedeného úvodu oklepala a začala mít navrch.

Nejmladší členka první světové stovky následně musela odvracet hned čtyři setboly. Dramatické chvilky zvládla a udeřila v následném tiebreaku, který ovládla v poměru 7:5. Podobně bojovný výkon talentovaná tenistka předvedla i ve druhé sadě, ve které dvěma rychlými brejky rozhodla o svém vítězství.

„Snažila jsem se rvát o každý míček,“ komentovala Vondroušová svůj výkon. „Soupeřka se neustále zlepšovala, a tak jsem bojovala ze všech sil,“ hodnotila Češka průběh duelu druhého kola.

Vondroušovou může mrzet nebývale vysoký počet dvojchyb – devět. I přesto dokázala mladičká Češka světovou jedenáctku udolat. „Musím říct, že to bylo mé největší vítězství v kariéře,“ zářila Vondroušová v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

Osmnáctiletý talent českého tenisu tak slaví postup do třetího kola. A ani to nemusí být pro Vondroušovou konečnou! V boji o osmifinálovou účast totiž vyzve Bělorusku Sabalenkovou (63.), která je jednoznačně hratelnější soupeřku, než byla Kontaová.