To je lvice! Kvitová předvedla další neuvěřitelný zápas a má 14. výhru v řadě

- Jakub Slunečko

Vítězná série Petry Kvitové už čítá čtrnáct zápasů! Ten poslední byl ale velice přetěžký – Kvitová totiž v Indian Wells zdolala Kazašku Putincevovou až po třech hodinách a sedmnácti minutách! Nakonec nad 81. hráčkou světa vyhrála 6:7(4), 7:6(3) a 6:4, i když zápas už měla téměř prohraný. Pak ale neskutečným způsobem zabojovala a postoupila do třetího kola.

Putnicevová byla loni i 27. na světa, a pořádně se rozpomněla na svou nejlepší formu. Obrovský boj se vedl už od začátku utkání. Kazašská tenistka hrála opatrně, kdežto Kvitová to lidově řečeno „mydlila“ o sto šest. Vždyť za celý zápas si připsala úctyhodných 66 winnerů (Putincevová 15), ale také 78 nevynucených chyb (Kazaška 15).

První set se dlouho táhl a dospěl až do tiebreaku. Kvitová před tím dvakrát ztratila servis, ale pokaždé si ho dokázala vzít zpět. V tiebreaku už se ale chyby nasčítaly a po jedné z nich její soupeřka získala první sadu. V té druhé začala Kvitová returnovat jako bohyně a sebrala soupeřce podání jako první. Vedla 5:3.

Jenže – zase ty chyby! Kazaška si po bekhendu Kvitové napraném do sítě vzala servis zpátky a bojovalo se tak znovu v tiebreaku. Češka ukázala obrovskou bojovnost a ovládla ho 7:3. To už časomíra zápasu ukazovala dvě a půl hodiny!

Kvitová následně dost bojovala sama se sebou. Několikrát si zavolala na kurt kouče Vaňka, který se ji snažil stejně jako na předchozích turnajích hlavně zklidnit. Česká tenistka strašně moc chtěla, produkovala ale kromě spousty vítězných míčů také až moc chyb. A dobře to věděla.

Největší krize pak přišla v rozhodující sadě, kdy Kvitová za stavu 2:3 opět ztratila podání. A to ještě dvojchybou... V tu chvíli stačilo Putincevové zápas dopodávat a velké překvapení mohlo být na světě. Jenže, copak neznáte Petru Kvitovou?

Okamžitě si vzala podání agresivní hrou zpět, následně brejk potvrdila a srovnala na 4:4. A pak už byla k nezastavení. Dělovým forhendem získala další servis soupeřky a v posledním gemu se za stavu 5:4 sice ještě děly dramatické věci, šampionka Kvitová už ale zápas nepustila a po třech hodinách a sedmnácti minutách před českými fanoušky přímo na stadionu oslavila postup do třetího kola turnaje v Indian Wells!

Zdá se, že obrovská fyzická dřina v přípravě se zatím Kvitové v této sezoně vyplácí. Česká tenistka vybojovala další maratonskou bitvu a po zápase si pořádně oddychla a dojatě schovala hlavu do dlaní.

Další soupeřkou Petry Kvitové bude vítězka souboje Anastasije Pavljučenkové s Amandou Anisimovovou, teprve šestnáctiletou Američankou.